H επαναλειτουργία της Μητρόπολης Αθηνών
Παρουσία του Προέδρου της Δημοκρατίας Προκόπη Παυλόπουλου, η Μητρόπολη Αθηνών, άνοιξε τις πύλες της το Σάββατο 2 Ιουλίου μετά από εργασίες που διήρκεσαν σειρά ετών.
Παρουσία του Προέδρου της Δημοκρατίας Προκόπη Παυλόπουλου, η Μητρόπολη Αθηνών, άνοιξε τις πύλες της το Σάββατο 2 Ιουλίου μετά από εργασίες που διήρκεσαν σειρά ετών.
Οι επισκευές, τόσο στο εξωτερικό, όσο και στο εσωτερικό, όπως επίσης και οι εργασίες στήριξης του κτηρίου και αποκατάστασης των τοιχογραφιών, ανέδειξαν τα πολύτιμα κειμήλιά της και αποκατέστησαν τις ζημιές που είχαν προκαλέσει οι σεισμοί του 1981 και του 1999.
Ο Αρχιεπίσκοπος Αθηνών και πάσης Ελλάδος Ιερώνυμος χοροστάτησε στην Ευχαριστήριο Δέηση και τον Μέγα Πανηγυρικό Εσπερινό παρουσία Ιεραρχών της Εκκλησίας της Ελλάδος, εκπροσώπων Εκκλησιών, κληρικών και αρχών του τόπου.
Τον πανηγυρικό της ημέρας εκφώνησε ο πατήρ Θωμάς Συνοδινός.
Ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας Προκόπης Παυλόπουλος και ο Αρχιεπίσκοπος Αθηνών και Πάσης Ελλάδος Ιερώνυμος υπέγραψαν στον κώδικα του Καθεδρικού Ναού.
Αναλυτικό ρεπορτάζ για τις εργασίες που έγιναν στη Μητρόπολη Αθηνών και αποκλειστικές φωτογραφίες μπορείτε να δείτε στο σύνδεσμο που ακολουθεί:
Μόνο στο CNN Greece: Στα άδυτα της Μητρόπολης Αθηνών πριν ανοίξει τις πύλες της
Συνεχίζεται η μάχη των Στενών: Ενισχύσεις από τους συμμάχους ζητά ο Τραμπ – Κλειστά μόνο για εχθρούς λέει το Ιράν
09:41
Ποιοι σταθμοί κλείνουν νωρίτερα σήμερα και αύριο στη Γραμμή 2 του μετρό - Κυκλοφοριακές ρυθμίσεις
09:39
Πέντε νέες αφίξεις στην πόλη ανεβάζουν το γευστικό ενδιαφέρον από το πρωί έως το βράδυ
09:30
Λιανεμπορικό... SOS στην αγορά λόγω πολέμου - Κίνδυνος για «λουκέτα» αν δεν ληφθούν μέτρα
09:20