ΕΛΛΑΔΑ

Ένταση και χημικά στη φοιτητική κινητοποίηση στη Σύνοδο των Πρυτάνεων που γίνεται στο Καβούρι

Ένταση και χημικά στη φοιτητική κινητοποίηση στη Σύνοδο των Πρυτάνεων που γίνεται στο Καβούρι
Στιγμιότυπο από την κινητοποίηση EUROKINISSI/ ΛΙΑΚΟΣ ΓΙΑΝΝΗΣ

Ένταση επικράτησε στη συγκέντρωση διαμαρτυρίας που πραγματοποιούν Φοιτητικοί Σύλλογοι της Αθήνας στη Σύνοδο των Πρυτάνεων, που γίνεται σε ξενοδοχείο στο Καβούρι, όπου ο υπουργός Παιδείας Κυριάκος Πιερρακάκης παρουσιάζει το σχέδιο για την ίδρυση ιδιωτικών πανεπιστημίων.

Σύμφωνα με την ΕΛΑΣ, οι φοιτητές επιτέθηκαν με πέτρες και άλλα αντικείμενα στις αστυνομικές δυνάμεις που απάντησαν με χρήση χημικών.

«Όχι στα ιδιωτικά πανεπιστήμια – Πτυχία με αξία – Δωρεάν σπουδές» και «ουσιαστική αναβάθμιση των σπουδών μας τώρα!», αναγράφουν τα πανό που κρατούν οι φοιτητές, που βρίσκονται έξω από το ξενοδοχείο.

Οι φοιτητές αντιδρούν στις μεθοδεύσεις για παράκαμψη του άρθρου 16 του Συντάγματος και ίδρυση ιδιωτικών πανεπιστημίων.

Στο σημείο έχουν συγκεντρωθεί περίπου 700 φοιτητές, ενώ στην περιοχή βρίσκεται ισχυρή αστυνομική δύναμη με διμοιρίες των ΥΜΕΤ (Υποδιεύθυνση Μέτρων Τάξης).

Σύμφωνα με επίσημη ενημέρωση από την Τροχαία, λόγω της συγκέντρωσης έχει διακοπεί η κυκλοφορία των αυτοκινήτων στη Λεωφόρο Καραμανλή (Παραλιακή) στο ύψος της συμβολής της με τη Λ. Βάρης - Κορωπίου, στο ρεύμα κυκλοφορίας προς Σούνιο. Η εκτροπή των αυτοκινήτων γίνεται προς Λ. Βάρης - Κορωπίου.

ΔΗΜΟΦΙΛΗ