ΕΛΛΑΔΑ

Live – Τελική ευθεία: Η ώρα των δικαστών για τους καταδικασμένους της Χρυσής Αυγής

Live – Τελική ευθεία: Η ώρα των δικαστών για τους καταδικασμένους της Χρυσής Αυγής
(AP Photo/Petros Giannakouris)

Το Τριμελές Εφετείο Κακουργημάτων αποφασίζει κατά πόσο συντάσσεται ή όχι, με την πρόταση της εισαγγελέως, Αδαμαντίας Οικονόμου, η οποία ζητά να παραμείνουν ελεύθεροι όλοι όσοι κρίθηκαν ένοχοι στη δίκη της Χρυσής Αυγής πλην του Γιώργου Ρουπακιά, που δεν δικαιούται ανασταλτικό χαρακτήρα στην έφεση λόγω ισόβιας κάθειρξης.

Στις 10 το πρωί, συνεχίζονται οι αγορεύσεις των δικηγόρων της Χρυσής Αυγής για τις αναστολές ποινών, προκειμένου ο λόγος να δοθεί στο δικαστήριο και να αποφασίσει αν και ποιοι, θα οδηγηθούν στη φυλακή.

Οι συνήγοροι του διευθυντηρίου της εγκληματικής οργάνωσης, αλλά και των καταδικασμένων πρώην βουλευτών για ένταξη σε εγκληματική οργάνωση θα τοποθετηθούν σήμερα επί της πρότασης της κ. Οικονόμου.

Η εισαγγελική πρόταση περί χορήγησης ανασταλτικού χαρακτήρα στην έφεση, ακολουθεί την αθωωτική πρόταση, τον Δεκέμβριο του 2019, περί απαλλαγής όλων των κατηγορουμένων για τις κατηγορίες της διεύθυνσης και ένταξης σε εγκληματική οργάνωση, εκτιμώντας ότι δεν αποδείχθηκε κεντρικός σχεδιασμός για κανένας αδίκημα, ύστερα από εντολή της ηγεσίας της Χρυσής Αυγής.