ΕΛΛΑΔΑ

Live - Δίκη Χρυσής Αυγής: Επιμένει η εισαγγελέας για αναστολή στους καταδικασθέντες

Live - Δίκη Χρυσής Αυγής: Επιμένει η εισαγγελέας για αναστολή στους καταδικασθέντες
ΙΝΤΙΜΕ/ ΛΙΑΚΟΣ ΓΙΑΝΝΗΣ

Με την κατ' επανάληψη παραβίαση περιοριστικών όρων από τον Γιάννη Λαγό συνεχίζεται σήμερα, στις 11:00, η δίκη της Χρυσής Αυγής, καθώς η εισαγγελική πρόταση ζητά να του χορηγηθεί αναστολή.  

Στον ευρωβουλευτή έχει επιβληθεί ποινή κάθειρξης 13 ετών για διεύθυνση εγκληματικής οργάνωσης και στο παρελθόν έχει παραβιάσει τους περιοριστικούς του όρους κατ' επανάληψη, γεγονός που φαίνεται να μην έχει συμπεριληφθεί στο σκεπτικό της εισαγγελέως, Αδαμαντίας Οικονόμου.

Η πρόεδρος του δικαστηρίου Μαρία Λεπενιώτη, ζήτησε να προσκομιστούν στο δικαστήριο τα βουλεύματα που αφορούν τον πρώην βουλευτή της Χρυσής Αυγής με επιμέλεια της εισαγγελέως, καθώς, βάσει του Κώδικα Ποινικής Δικονομίας, δεν χορηγείται αναστολή σε περίπτωση παραβίασης περιοριστικών όρων.

Ο ίδιος ο Γιάννης Λαγός, που τον Ιούλιο του 2015 οδηγήθηκε ξανά στις φυλακές Κορυδαλλού με βούλευμα του Συμβουλίου Εφετών μετά από κατ' επανάληψη παραβίαση των περιοριστικών όρων, δεν έχει αιτηθεί για ανασταλτική δύναμη της έφεσης, ωστόσο συμπεριλήφθηκε στην πρόταση της εισαγγελέως.

«Η κυρία εισαγγελέας ανέφερε ότι οι κατηγορούμενοι δεν παραβίασαν περιοριστικό όρο. Ωστόσο, από τα έγγραφα που προσκόμισε χθες ο συνήγορος του Αρτέμη Ματθαιόπουλου, προκύπτει ότι έχει παραβιάσει περιοριστικούς όρους ο Γιάννης Λαγός. Το δικαστήριο ζητάει να αναζητηθεί, επιμελεία Εισαγγελίας, τυχόν βούλεμα που αναφέρεται σε παράβαση περιορισμού διαμονής από τον κατηγορούμενο Λαγό», ανέφερε χαρακτηριστικά η κυρία Λεπενιώτη, χθες, Τρίτη.

Η υπεράσπισή του υποστηρίζει ότι υπάρχει μεταγενέστερο βούλευμα Συμβουλίου Εφετών του 2019, στο οποίο υπάρχει ρητή αναφορά ότι τελικά δεν παραβίασε τους περιοριστικούς όρους.

Υπενθυμίζεται ότι η κυρία Οικονόμου αιτιολόγησε την πρότασή της για χορήγηση αναστολής σε όλους πλην του Γιώργου Ρουπακιά, υποστηρίζοντας -μεταξύ άλλων- ότι κανείς από τους καταδικασθέντες δεν παραβίασε τους περιοριστικούς όρους που τους είχαν επιβληθεί στο στάδιο της ανάκρισης ή μετά τις αποφυλακίσεις τους.