ΕΛΛΑΔΑ

Live - Πολυτεχνείο: Ένταση και προσαγωγές παρά την απαγόρευση συναθροίσεων

Live - Πολυτεχνείο: Ένταση και προσαγωγές παρά την απαγόρευση συναθροίσεων
CNN GREECE

Επεισόδια, χημικά και δεκάδες προσαγωγές τόσο στο κέντρο, όσο και σε αρκετές γειτονιές της Αθήνας, αλλά και σε Θεσσαλονίκη, Ιωάννινα, Πάτρα σημειώνονται από νωρίς το μεσημέρι έως αργά το απόγευμα στο πλαίσιο της 47ης επετείου του Πολυτεχνείου.

Το απόγευμα η ένταση μεταφέθηκε από το κέντρο της Αθήνας σε Κολωνό, Βύρωνα, Αλσος Καισαριανής, Παγκράτι, Βύρωνα, Αγία Παρασκευή και Χαϊδάρι.

Πληροφορίες κάνουν λόγο για 71 προσαγωγές στην Αθήνα, εκ των οποίων οι δύο έχουν μετατραπεί σε συλλήψεις. Οι δύο συλλήψεις αφορούν τα επεισόδια που σημειώθηκαν το μεσημέρι στην οδό Πανεπιστημίου. Οι υπόλοιποι αφήνονται ελεύθεροι μετά την επιβολή προστίμων. Δεκάδες προσαγωγές έχουν σημειωθεί και σε άλλες πόλεις.

Ένταση επικράτησε αργά το μεσημέρι της Τρίτης στο κέντρο της Αθήνας, όταν ξέσπασαν επεισόδια με μέλη του ΠΑΜΕ να συγκρούονται με αστυνομικούς και την οδό Πανεπιστημίου να μετατρέπεται σε πεδίο μάχης.

Τα επεισόδια χωρίστηκαν σε δύο φάσεις, με την ΕΛ.ΑΣ. να πραγματοποιεί προσαγωγές στην Πανεπιστημίου και να κάνει χρήση χημικών και χειροβομβίδων κρότου – λάμψης.

Στη συνέχεια προχώρησε στη διάλυση της συγκέντρωσης -η οποία δεν επιτρέπεται παρά τις αποστάσεις ασφαλείας και τα μέτρα που είχαν ληφθεί από τα μέλη του ΠΑΜΕ.

Μάλιστα, η ΕΛ.ΑΣ. επιστράτευσε και δύο «αύρες», οι οποίες πραγματοποιούσαν συνεχείς ρίψεις νερού εναντίον των διαδηλωτών.

Ένταση επικράτησε και σε Θεσσαλονίκη, Ιωάννινα, Πάτρα.