ΕΛΛΑΔΑ

LIVEBLOG-Φωτιά στο Euroferry Olympia: Σώα δύο άτομα που είχαν εγκλωβιστεί στο φλεγόμενο πλοίο

LIVEBLOG-Φωτιά στο Euroferry Olympia: Σώα δύο άτομα που είχαν εγκλωβιστεί στο φλεγόμενο πλοίο
Στιγμιότυπο από την επιχείρηση διάσωσηςστο φλεγόμενο Euroferry Olympia ΑΠΕ-ΜΠΕ

Άνδρες της ΕΜΑΚ που ανέβηκαν πάνω στο Euroferry Olympia εντόπισαν σώα δύο άτομα που είχαν εγκλωβιστεί στο πλοίο. Σύμφωνα με τις τελευταίες πληροφορίες από το υπουργείο Ναυτιλίας, πρόκειται για έναν Βούλγαρο οδηγό φορτηγού, καθώς και έναν νεαρό του οποίου το όνομα δεν περιλαμβάνεται στη λίστα επιβατών και εκτιμάται ότι πρόκειται για λαθρεπιβάτη. Σύμφωνα με την τελευταία ενημέρωση από το το Λιμενικό Σώμα πρόκειται για Αφγανό μετανάστη.

Αρχικά είχε γίνει γνωστό ότι δύο αλλοδαποί οδηγοί είχαν ζητήσει βοήθεια από τις Αρχές για τον απεγκλωβισμό τους από το πλοίο αλλά εντοπίσθηκε μόνον ο ένας οδηγός.

Εξακολουθεί να αγνοείται η τύχη 12 ατόμων, μεταξύ των οποίων τρεις Έλληνες και ένας Τούρκος οδηγός φορτηγού.

Νωρίτερα οι Αρχές είχαν ταυτοποιήσει στο λιμάνι της Κέρκυρας τους 278 από τους 289 επιβαίνοντες του πλοίου που τυλίχτηκε τα ξημερώματα στις φλόγες. Συνολικά έχουν διασωθεί 280 επιβαίνοντες.

Η Ελληνική Ακτοφυλακή, όπως αναφέρει το Ansa, επικοινώνησε με τη Γενική Διοίκηση των Λιμενικών Αρχών στη Ρώμη για συνδρομή στην έρευνα και διάσωση. Οι ελληνικές Αρχές ζήτησαν την επέμβαση του περιπολικού σκάφους «Monte Sperone», της ιταλικής Οικονομικής Αστυνομίας, προκειμένου να βοηθήσει στην εκκένωση του πλοίου.

Η φρεγάτα «Ύδρα» του Πολεμικού Ναυτικού ξεκίνησε για το σημείο και άρχισαν να πετούν στην περιοχή τρία ελικόπτερα των Ενόπλων Δυνάμεων.

Παράλληλα, εστάλησαν αντιρρυπαντικό σκάφος ξεκίνησε από την Πάτρα, το ρυμουλκό «Δίας» από το λιμάνι της Κέρκυρας, τέσσερα σκάφη του Λιμενικού, το «Γρηγόρης» με τρία οχήματα της Πυροσβεστικής και τα φέριμποτ «Ευδοκία» και «Κέρκυρα Express» για να περισυλλέξει τους ανθρώπους που βρίσκονται στις λέμβους.

Οι καιρικές συνθήκες στην περιοχή είναι καλές με τους ανέμους να πνέουν βορειοδυτικοί 4 Μποφόρ.

ΛΕΠΤΟ ΠΡΟΣ ΛΕΠΤΟ όλες οι εξελίξεις στο LIVEBLOG του CNN Greece: