ΕΛΛΑΔΑ

Πώς έφτασαν οι αστυνομικοί στον εντοπισμό του Μιχάλη Λεμπιδάκη

Πώς έφτασαν οι αστυνομικοί στον εντοπισμό του Μιχάλη Λεμπιδάκη

Μια κλειστή ομάδα 20 αστυνομικών ερευνούσε και ανέλυε κάθε στοιχείο της υπόθεσης απαγωγής του Μιχάλη Λεμπιδάκη. Είναι αστυνομικοί που υπηρετούν στην Κρήτη και βρίσκονταν κάτω από τις εντολές του Γενικού Αστυνομικού Διευθυντή Κρήτης, Κώστα Λαγουδάκη, ο οποίος επικοινωνούσε για την οποιαδήποτε εξέλιξη μόνο με τον αρχηγό της αστυνομίας Κωνσταντίνο Τσουβάλα ο οποίος και έδινε τις τελικές κατευθύνσεις.

Η ομάδα των επίλεκτων αστυνομικών είχε απόλυτα στεγανά ενώ ήταν αυτή που από την αρχή έφτιαξε το προφίλ των απαγωγέων. Σχηματοποίησε ποιοι μπορεί να είναι οι δράστες ενώ έψαχνε με απόλυτη μυστικότητα και σημεία στο νησί που μπορεί να έκρυβαν οι κακοποιοί το θύμα τους. Παρακολουθούσαν τις κινήσεις των απαγωγέων με μεθοδικότητα και συγκέντρωναν όσα στοιχεία μπορούσαν για τη συμμορία των απαγωγέων.

Είναι η πρώτη φορά που απελευθερώνεται θύμα απαγωγής και συλλαμβάνονται οι δράστες όσο έχουν στα χέρια τους τον άνθρωπο για τον οποίο ζητούν λύτρα.

Είναι μάλιστα χαρακτηριστικό ότι το πρώτο και κύριο λόγο στην αστυνομική έρευνα είχαν οι αστυνομικοί στην Κρήτη. Στην Μεγαλόνησο κατέβηκαν για μεγάλο χρονικό διάστημα και δυο αστυνομικοί της ασφάλειας Αττικής καθώς έχουν χειριστεί στο παρελθόν πολλές υποθέσεις απαγωγών.

Το θετικό αποτέλεσμα στην υπόθεση ήρθε μετά από την έρευνα της «Ομάδας Λαγουδάκη» και χωρίς να έχει υπάρξει ούτε μια πληροφορία, έστω και ανώνυμη, που θα μπορούσε να αξιοποιηθεί από τους αστυνομικούς της Κρήτης.

Οι παρακολουθήσεις των τηλεφώνων γίνονταν από τη Διεύθυνση Πληροφοριών όμως έπρεπε πρώτα οι συγκεκριμένοι αστυνομικοί να εντοπίσουν τα τηλεφωνικά νούμερα που χρησιμοποιούσαν οι δράστες. Οι απαγωγείς μάλιστα φρόντιζαν να τα αλλάζουν συνεχώς για να μην μπορέσουν οι αρχές να ακούσουν ποτέ τις συνομιλίες και τις συνεννοήσεις μεταξύ τους.

ΔΗΜΟΦΙΛΗ