ΕΛΛΑΔΑ

Υπόθεση Λεμπιδάκη: Νέες πληροφορίες στο φως για τη δράση των απαγωγέων

Υπόθεση Λεμπιδάκη: Νέες πληροφορίες στο φως για τη δράση των απαγωγέων
ΑΠΕ-ΜΠΕ/ ΝΙΚΟΣ ΧΑΛΚΙΑΔΑΚΗΣ

Ταξίδια στην Αθήνα, για να μπορέσουν να μπερδέψουν τις έρευνες των αστυνομικών είχαν κάνει οι απαγωγείς του Μιχάλη Λεμπιδάκη, οι οποίοι είχαν κάνει και πολύ καλή προπαρασκευαστική ενέργεια, καθώς οι αστυνομικοί εντόπισαν από πού είχαν προμηθευτεί τα τρόφιμα, τα ρούχα, τις κουβέρτες.

Οι πρώτοι που είχαν εντοπιστεί από τις Αρχές ήταν αυτοί που είχαν αναλάβει τη φύλαξη του Λεμπιδάκη μέσα στα κρησφύγετα. Συνολικά οι απαγωγείς είχαν στείλει 31 μηνύματα στην οικογένεια μέσω κινητού τηλεφώνου, πέντε μηνύματα με τη μορφή επιστολών και δύο βίντεο. Κατά τη διάρκεια της απαγωγής οι δράστες πολλές φορές έλεγαν στον Λεμπιδάκη ότι η οικογένειά του δεν μπορεί να βρει τα χρήματα και τον ρωτούσαν τι πρέπει να κάνουν οι συγγενείς του για να βρουν τα εκατομμύρια ευρώ σε λύτρα.

Μέσα στα σπίτια των δραστών βρέθηκαν usb, κάρτες μνήμης που θα χρησιμοποιούνταν από τους δράστες για μετέπειτα βίντεο-απόδειξη ζωής του κρητικού επιχειρηματία. Η βασική ομάδα των απαγωγέων ήταν πέντε άτομα και στην πορεία οι απαγωγείς χρησιμοποίησαν δύο ακόμη άτομα για φύλακες, καθώς επίσης και την 16χρονη κόρη ενός από τους συλληφθέντες.

Σύμφωνα με τις Αρχές, η νεαρή κοπέλα φαίνεται να μην γνώριζε ότι η αποστολή των φακέλων είχε να κάνει με την υπόθεση Λεμπιδάκη παρά το γεγονός ότι ο πατέρας της της έδινε οδηγίες για το πώς να μην αφήσει αποτυπώματα και DNA πάνω στους φακέλους που ταχυδρομούσε.

Όλοι οι συλληφθέντες γνωρίζονταν μεταξύ τους και διέμεναν σε μια απόσταση 10 χλμ ο ένας από τον άλλον, ενώ μέχρι στιγμής δεν έχει προκύψει καμία σχέση με συλληφθέντες κακοποιούς της απαγωγής Παναγόπουλου.

ΔΗΜΟΦΙΛΗ