Αναβαθμίζεται η λεωφόρος Φυλής
Τη λειτουργική, περιβαλλοντική και αισθητική αναβάθμιση του κεντρικού οδικού άξονα του Δήμου Φυλής επιχειρεί η Περιφέρεια Αττικής, με τη χρηματοδότηση σειράς έργων, προϋπολογισμού 4.981.000 ευρώ, που θα αναπλάσουν τη Λεωφόρο Φυλής, όπως συμφώνησαν η περιφερειάρχης Αττικής, Ρένα Δούρου και ο δήμαρχος, Χρήστος Παππούς.
Στόχος του έργου είναι η βελτίωση της ποιότητας ζωής των πολιτών, ενώ μέσω των παρεμβάσεων θα επιλυθούν το πρόβλημα της στάθμευσης και της κυκλοφοριακής συμφόρησης, θα βελτιωθεί ο φωτισμός της οδού και θα αντιμετωπιστούν τα πλημμυρικά φαινόμενα κατά μήκος της Λεωφόρου.
Συγκεκριμένα, όπως μεταδίδει το αθηναϊκό πρακτορείο, με την ανάπλαση, η λεωφόρος θα αποκτήσει σταθερό πλάτος στο συνολικό μήκος των 3,6 χιλιομέτρων, ενώ θα ανακατασκευαστούν τα πεζοδρόμια, επίσης σταθερού πλάτους, με γνώμονα την ασφαλή διέλευση πεζών και ΑμεΑ, περιλαμβάνοντας ράμπες αμαξιδίων, λωρίδες τυφλών και διαβάσεις πεζών.
Θα εκτελεστούν αποχετευτικά έργα ομβρίων για την απορροή του καταστρώματος της Λεωφόρου, θα αναβαθμιστεί ο οδοφωτισμός και θα βελτιωθεί η κατακόρυφη και οριζόντια σήμανση, θα δημιουργηθούν εσοχές πεζοδρομίων και θα οριοθετηθούν θέσεις στάθμευσης για την εξυπηρέτηση των οδηγών, ενώ θα γίνει ανάλογη διαρρύθμιση στις στάσεις των λεωφορείων.
SPONSORED
Στη Μαδρίτη έφτασε ο πάπας Λέων ΙΔ' - Μήνυμα σεβασμού «σε κάθε ανθρώπινο πόνο»
12:37
Το συλλεκτικό Nuvolari των 1.001 ίππων είναι το νέο supercar της Audi
12:26
Φάμμελος στην ΚΕ του ΣΥΡΙΖΑ: Είμαστε δίπλα στην πρωτοβουλία του Αλέξη Τσίπρα
12:15
Σενάριο μετακίνησης Μαρινάκη στη θέση Κυρανάκη: Δευτέρα οι αποφάσεις, Πέμπτη οι ανακοινώσεις
12:03