ΕΛΛΑΔΑ

Πάτρα: Ομάδα φοιτητών προπηλάκισε την πρύτανη του πανεπιστημίου

Πάτρα: Ομάδα φοιτητών προπηλάκισε την πρύτανη του πανεπιστημίου
upatras.gr

Τριάντα περίπου φοιτητές προπηλάκισαν το πρωί της Πέμπτης την πρύτανη του πανεπιστημίου Πατρών, Βενετσάνα Κυριαζοπούλου, καθώς και προέδρους τμημάτων, όπως καταγγέλλει με ανακοίνωσή του το πανεπιστήμιο.

Ειδικότερα, σύμφωνα με την ανακοίνωση της πρυτανείας: «κατά τη διάρκεια της συνάντησης των προέδρων όλων των τμημάτων, πριν την καθιερωμένη συνεδρίαση της Συγκλήτου, προκειμένου να ενημερωθούν για τα θέματα που θα απασχολήσουν το πανεπιστήμιο τη νέα ακαδημαϊκή χρονιά, προσήλθαν περίπου 150 άτομα, τα οποία εξέθεσαν τα προβλήματά τους και έγινε συζήτηση με την πρύτανη και τους προέδρους των τμημάτων».

«Μετά από την αναχώρηση των φοιτητών», σύμφωνα με όσα καταγγέλλονται στην ανακοίνωση:

Παρέμειναν περίπου 30 άτομα, τα οποία με προπηλακισμούς εναντίον της πρυτάνεως και των προέδρων, προσπαθούσαν να αποτρέψουν την ολοκλήρωση της ενημέρωσης και την Σύγκλητο, που ήταν ορισμένη για σήμερα, εμποδίζοντας βίαια την αποχώρησή τους από την αίθουσα.

Η πρυτανεία «εκφράζει τη βαθιά της λύπη για παρόμοια γεγονότα, που δε συνεισφέρουν σε εποικοδομητικό διάλογο, διαταράσσουν την ομαλή λειτουργία του πανεπιστημίου και τελικά δεν οδηγούν σε επίλυση των προβλημάτων ολόκληρης της φοιτητικής κοινότητας, εξαιτίας των συμπεριφορών ορισμένων ατόμων που δεν αρμόζουν στο ακαδημαϊκό περιβάλλον».

ΔΗΜΟΦΙΛΗ