Ξεκίνησε το ταξίδι του θωρηκτού Αβέρωφ προς... την Θεσσαλονίκη (vid)
Το ταξίδι του προς τη Θεσσαλονίκη ξεκίνησε το ιστορικότερο πλοίο του πολεμικού ναυτικού, το θωρηκτό Αβέρωφ.
Ύστερα απλό πολλές δεκαετίες μετακινήθηκε από τη μόνιμη θέση ελλιμενισμού του στην μαρίνα Φλοίσβου και πλέει προς τη Θεσσαλονίκη, όπου θα παραμείνει για έναν μήνα.
Το πλοίο μουσείο που κομίζει την αφήγηση 2 Παγκοσμίων Πολέμων και τον ιδιαίτερο ρόλο του στους Βαλκανικούς Πολέμους θα είναι προσβάσιμο με σειρά προτεραιότητας και με τη συνοδεία εξειδικευμένου ξεναγού, όπου ομάδες 40 ατόμων θα μπορούν να περιηγούνται σε κάθε σημείο του.
Το ΑΠΕ-ΜΠΕ έδωσε στην δημοσιότητα βίντεο από τον απόπλου του Αβέρωφ, αλλά και αρχειακό υλικό από την μακρά ιστορία του πλοίου του πολεμικού ναυτικού της Ελλάδας.
ΠΟΛΙΤΙΚΗ
Τριαντόπουλος κατά Καρυστιανού: «Ψεύδη όσα είπε για κρέατα προς μεταφορά οι σοροί στα Τέμπη»
21:06
ΕΛΛΑΔΑ
Πέθανε η διευθύντρια που υπέστη ανακοπή έξω από σχολείο στην Ηλιούπολη
20:57
ΚΟΣΜΟΣ
Ζαπορίζια: Βομβαρδισμοί κατέστρεψαν τον εξωτερικό εξοπλισμό τροφοδοσίας στον πυρηνικό σταθμό
20:47
ΚΟΣΜΟΣ
«Πόλεμο» κατά των αρκούδων κηρύσσει η Ρωσία - Νεκρά 22 άτομα σε επιθέσεις, έχουν φτάσει στις πόλεις
20:36
ΕΛΛΑΔΑ