Ξεκίνησε το ταξίδι του θωρηκτού Αβέρωφ προς... την Θεσσαλονίκη (vid)
Το ταξίδι του προς τη Θεσσαλονίκη ξεκίνησε το ιστορικότερο πλοίο του πολεμικού ναυτικού, το θωρηκτό Αβέρωφ.
Ύστερα απλό πολλές δεκαετίες μετακινήθηκε από τη μόνιμη θέση ελλιμενισμού του στην μαρίνα Φλοίσβου και πλέει προς τη Θεσσαλονίκη, όπου θα παραμείνει για έναν μήνα.
Το πλοίο μουσείο που κομίζει την αφήγηση 2 Παγκοσμίων Πολέμων και τον ιδιαίτερο ρόλο του στους Βαλκανικούς Πολέμους θα είναι προσβάσιμο με σειρά προτεραιότητας και με τη συνοδεία εξειδικευμένου ξεναγού, όπου ομάδες 40 ατόμων θα μπορούν να περιηγούνται σε κάθε σημείο του.
Το ΑΠΕ-ΜΠΕ έδωσε στην δημοσιότητα βίντεο από τον απόπλου του Αβέρωφ, αλλά και αρχειακό υλικό από την μακρά ιστορία του πλοίου του πολεμικού ναυτικού της Ελλάδας.
CULTURE
Από την αρχαία Αίγυπτο, στο Instagram: Πώς η γάτα έγινε παγκόσμιο σύμβολο
08:00
ΚΟΣΜΟΣ
Οι επιστήμονες ανακάλυψαν γιατί χάνουμε την όρεξή μας όταν αρρωσταίνουμε
08:00
ΕΠΙΧΕΙΡΗΣΕΙΣ
Σταθερή η τουριστική ζήτηση για το Πάσχα: Πώς επηρεάζονται οι κρατήσεις λόγω του πολέμου - Οι δημοφιλέστεροι προορισμοί
07:53
ΕΛΛΑΔΑ
Ανοιχτά σήμερα εμπορικά καταστήματα και σούπερ μάρκετ - Ποια και ποιες ώρες θα λειτουργήσουν
07:52
ΠΟΛΙΤΙΚΗ