ΕΛΛΑΔΑ

Στο εδώλιο στέλνει τον Ανδρέα Μαρτίνη η εισαγγελέας Εφετών

Στο εδώλιο στέλνει τον Ανδρέα Μαρτίνη η εισαγγελέας Εφετών
EUROKINISSI/ΓΙΩΡΓΟΣ ΚΟΝΤΑΡΙΝΗΣ/Φωτογραφία αρχείου

Το εδώλιο του Τριμελούς Εφετείου Κακουργημάτων «δείχνει» στον Ανδρέα Μαρτίνη, πρώην πρόεδρο του Νοσοκομείου «Ερρίκος Ντυνάν», καθώς και στη σύζυγό του Γεωργία και τον επιχειρηματία Δημήτρη Κάμπη, η εισαγγελέας Εφετών που μελέτησε τη δικογραφία για τις προμήθειες του νοσοκομείου από τη γερμανική εταιρεία Hospitalia International.

Με πρότασή της προς το αρμόδιο δικαστικό συμβούλιο, η εισαγγελέας Εφετών, Σταυρούλα Στεφανάτου εισηγείται την παραπομπή των τριών κατηγορουμένων σε δίκη για την υπόθεση της γερμανικής εταιρίας, η οποία φέρεται να κατέβαλε «μίζα» ύψους 3,1 εκατομμυρίων μάρκων προκειμένου να προτιμηθεί για την κάλυψη αναγκών ξενοδοχειακού και νοσοκομειακού εξοπλισμού, του Ντυνάν.

Σύμφωνα με τη δικογραφία και όπως αναφέρει το Αθηναϊκό πρακτορείο, το ποσό της δωροδοκίας, που λογίζεται ως ζημιά του νοσοκομείου, κατέληξε μέσω έξι λογαριασμών σε τράπεζα της Ελβετίας.

Υπενθυμίζεται ότι για την υπόθεση της επίμαχης προμήθειας ο 75χρονος Ανδρέας Μαρτίνης είχε προφυλακιστεί και πριν λίγο καιρό και αποφυλακίστηκε για λόγους υγείας, ενώ τον τελικό λόγο για την παραπομπή σε δίκη έχει το Συμβούλιο Εφετών.

ΔΗΜΟΦΙΛΗ

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ