Στην Ελλάδα ο Τούρκος υπουργός Μεταφορών μετά την απαγόρευση τουριστικών πλοίων στα ελληνικά νησιά
Ο υπουργός Μεταφορών της Τουρκίας, Αχμέτ Αρσλάν, θα επισκεφθεί την Ελλάδα στις 11 Οκτωβρίου, με στόχο την αποκατάσταση του προβλήματος σχετικά με τη διακοπή των δρομολογίων εμπορικών σκαφών με τουρκική σημαία, που εκτελούν δρομολόγια προς την Ελλάδα.
«Θα συναντηθούμε με τον αρμόδιο υπουργό στην Ελλάδα, στις 12 Οκτωβρίου», δήλωσε ο Αρσλάν, σε συνέντευξή του στο πρακτορείο Anadolu.
Υπενθυμίζεται πως η απαγόρευση αυτή τέθηκε σε εφαρμογή, στις 25 Σεπτεμβρίου, όταν οι ελληνικές Αρχές, σύμφωνα με τουρκική ανακοίνωση, «κατέλαβαν 11 τουρκικά πλοία για παραβιάσεις των ναυτικών κανονισμών».
Όλα ξεκίνησαν, σύμφωνα με πληροφορίες του Αθηναϊκού πρακτορείου, όταν - δεδομένης της αυξημένης τουριστικής κίνησης στα ελληνικά νησιά και ιδιαίτερα στη Ρόδο και στην Κω και την αντίστοιχη μικρή κίνηση στα τουρκικά παράλια - ιδιοκτήτες τουρκικών τουριστικών σκαφών πήγαιναν ως επισκέπτες στα νησιά και σε συνεργασία με Έλληνες επιχειρηματίες του τουριστικού τομέα επιβίβαζαν επισκέπτες.
Πουλούσαν ως «πειρατές» στην ουσία, «μαύρες» κρουαζιέρες στα ελληνικά νησιά με ό,τι αυτό συνεπάγονταν για την ελληνική οικονομία.
Άλλωστε το υπουργείο Ναυτιλίας είχε κρατήσει όλο αυτό το διάστημα ανοιχτούς τους διαύλους επικοινωνίας με την Τουρκία για την αμοιβαία ενίσχυση του θαλάσσιου τουρισμού, ωστόσο είχε θέσει ως απαράβατη προϋπόθεση να τηρείται η νομοθεσία αναφορικά με τις ναυλώσεις τουριστικών σκαφών και επιθεώρησης πλοίων.
SPONSORED
Eurojackpot: Οι τυχεροί αριθμοί που κερδίζουν 76 εκατομμύρια ευρώ
21:26
Τριήμερη κατάπαυση του πυρός στον πόλεμο Ρωσίας - Ουκρανίας ανακοίνωσε ο Τραμπ
21:20
Ο Σίσκος συνέτριψε το πανελλήνιο ρεκόρ στα 200 μέτρα ύπτιο - Απίστευτος ο χρόνος που έκανε
21:17
Δολοφονία 21χρονου στην Κρήτη: Στις φυλακές Κορυδαλλού ο 54χρονος και η σύζυγός του (vid)
21:05