ΕΛΛΑΔΑ

Προφυλακιστέοι οι συλληφθέντες για την υπόθεση απαγωγής του Λεμπιδάκη

Προφυλακιστέοι οι συλληφθέντες για την υπόθεση απαγωγής του Λεμπιδάκη
EUROKINISSI

Το δρόμο για τη φυλακή πήραν και οι επτά κατηγορούμενοι για την απαγωγή του επιχειρηματία Μιχάλη Λεμπιδάκη, οι μαραθώνιες απολογίες των οποίων, ολοκληρώθηκαν τα ξημερώματα της Κυριακής.

Οι επτά συλληφθέντες είχαν οδηγηθεί στο δικαστικό μέγαρο Ηρακλείου στις 9 το πρωί του Σαββάτου. Η μεταφορά τους έγινε κάτω από αυστηρά μέτρα ασφαλείας.

Όπως μεταδίδει το cretalive.gr, πρώτος απολογήθηκε ο ιδιοκτήτης της μάντρας, που αποτέλεσε το τελευταίο κρησφύγετο των απαγωγέων. Ο άνδρας απολογούνταν επί 2,5 ώρες. Ο 43χρονος δήλωσε ότι δέχθηκε απειλές για τη ζωή του και γι' αυτό δέχθηκε να κρατηθεί εκεί ο επιχειρηματίας.

Αμέσως μετά, απολογήθηκε ο 40χρονος τελευταίος φρουρός του Μ. Λεμπιδάκη, ο οποίος υποστήριξε ότι η εμπλοκή του στην υπόθεση ξεκίνησε στις 18 Σεπτεμβρίου, όταν κατέβηκε από τη Θεσσαλονίκη.

Ακολούθησε ο 44χρονος επιχειρηματίας νυχτερινού κέντρου, ο οποίος αρνείται ότι έχει οποιαδήποτε συμμετοχή στην υπόθεση.

Οι αρχές εξακολουθούν να εργάζονται στην υπόθεση, ενώ όπως όλα δείχνουν θα έρθουν και νέες συλλήψεις.

λεμπιδακησ 4
λεμπιδακησ

Οι κατηγορίες που αντιμετωπίζουν είναι διακεκριμένη περίπτωση αρπαγής, συγκρότηση και ένταξη σε εγκληματική οργάνωση με την επιβαρυντική περίσταση χρήσης όπλων και επιδίωξης οικονομικού οφέλους, απόπειρα εκβίασης από κοινού, διεύθυνση εγκληματικής οργάνωσης, διακεκριμένη περίπτωση κατοχής πολεμικού όπλου και εμπρησμός.

λεμπιδακησ 2

Για την ίδια υπόθεση έχει, ήδη, απολογηθεί και αφέθηκε ελεύθερη με περιοριστικούς όρους η 16χρόνη κόρη ενός εκ των κατηγορουμένων που εμπλέκεται στην υπόθεση.

λεμπιδακησ 3

(Φωτογραφίες: cretalive.gr)

ΔΗΜΟΦΙΛΗ