ΕΛΛΑΔΑ

Απεβίωσε ο Ευθύμιος Πιστιόλας, εκ των ιδρυτών της Agrinο

Απεβίωσε ο  Ευθύμιος Πιστιόλας, εκ των ιδρυτών της Agrinο
agrino.gr

Έφυγε από τη ζωή, πλήρης ημερών, το Σάββατο 7 Οκτωβρίου ο Ευθύμιος Πιστιόλας, εκ των ιδρυτών της Agrinο-EΥ.ΓΕ ΠΙΣΤΙΟΛΑΣ Α.Ε.Γεννημένος στο Αγρίνιο, το 1922, ο Ευθύμιος Πιστιόλας, μαζί με τα αδέρφια του, Ευστράτιο και Γεώργιο, ίδρυσε το 1955 την εταιρεία Αφοί Πιστιόλα – Ελληνικοί Ορυζόμυλοι, εγκαθιστώντας στο Αγρίνιο εργοστάσιο με αντικείμενο την επεξεργασία ρυζιών.

Το 1969, και αφού έχει μετακομίσει στην Αθήνα, λανσάρει στην ελληνική αγορά το ρύζι «Agrino», στην πρωτοποριακή για την εποχή χάρτινη συσκευασία, κυρίαρχη ως τις μέρες μας.

Προχώρησε στη σύσταση δικτύου διανομών, με έδρα την Κυψέλη και διεύρυνε την παρουσία των προϊόντων Agrino στην ελληνική αγορά. Τη δεκαετία του '70 με πρωτοποριακές διαφημιστικές δράσεις και έμφαση στην κορυφαία ποιότητα, κατέκτησε τη πρώτη θέση στις προτιμήσεις των Ελλήνων καταναλωτών.

Στα τέλη του '90 πρωτοστάτησε στην παραγωγική επέκταση της Agrino ολοκληρώνοντας το 2ο εργοστάσιο στην Θεσσαλονίκη και ένα από τα πιο σύγχρονα παγκοσμίως, μέσα στην καρδιά της καλλιέργειας των ελληνικών ρυζιών και οσπρίων.Μαζί με την σύζυγο του, Καίτη Πιστιόλα, απέκτησε 3 γιούς και 6 εγγόνια, οι οποίοι συνεχίζουν το έργο του.

ΔΗΜΟΦΙΛΗ