ΕΛΛΑΔΑ

Αρχιεπίσκοπος για το σχέδιο νόμου για το φύλο: Λυπάμαι...

Αρχιεπίσκοπος για το σχέδιο νόμου για το φύλο: Λυπάμαι...
ΧΡΗΣΤΟΣ ΜΠΟΝΗΣ--EUROKINISSI

«Κάθε άνθρωπος αναλαμβάνει τις ευθύνες του για τις επιλογές του. Η Εκκλησία έχει σταθερή θέση σε αυτά τα θέματα. Λυπάμαι γιατί είναι τόσα τα προβλήματα, της πείνας και της δυστυχίας, και εμείς ασχολούμαστε με τέτοια πράγματα», δήλωσε ο Αρχιεπίσκοπος Ιερώνυμος, αναφορικά με το νομοσχέδιο σχετικά με την ταυτότητα φύλου.

Ερωτηθείς για τις δηλώσεις του Βασίλη Τσιάρτα ο Αρχιεπίσκοπος σημείωσε:

«Μου άρεσε αυτό που είπε αυτό το παλικάρι, ο αθλητής. Εγώ όμως δεν το λέω ευχή, δεν θα θέλαμε τα παιδιά μας να υποστούν αυτό το μαρτύριο, γιατί και αυτά έχουν δικαιώματα στη ζωή. Ποιος ξέρει τι θα μας πουν όταν θα μεγαλώσουν».

Υπενθυμίζεται ότι ο διεθνής ποδοσφαιριστής σε ανάρτησή του στο Facebook είχε γράψει:

«Εύχομαι οι πρώτες αλλαγές φύλου να γίνουν στα παιδιά αυτών που ψήφισαν αυτό το αίσχος. Να δω με τι καμάρι θα κυκλοφορήσουν.

Υ. Γ. Νομιμοποιήστε κ τους παιδόφιλους να ολοκληρώσετε τα εγκλήματα».

Απαντώντας μάλιστα στον Αρχιεπίσκοπο έγραψε στο Facebook:

«Αναφορικά με την δήλωση του Αρχιεπισκόπου κ. Ιερώνυμου θα ήθελα να πω πως ουδέποτε ήταν στόχος τα παιδιά τα οποία αγαπάω και λατρεύω πολύ. Στόχος μου ήταν κ είναι αυτοί που με το νομοσχέδιο που θέλουν να ψηφίσουν θα ανοίξουν τον Ασκό του Αιόλου στην κοινωνία μας. Εξάλλου είδαμε κ ποιοι αντέδρασαν μετά την τοποθέτηση μου κ αυτό λέει πολλά...

Αν από κάποιους ζητάω συγγνώμη είναι μόνο από τα παιδιά και από κανέναν άλλο».

Συνάντηση Ιερώνυμου – Κοτζιά

Ο Αρχιεπίσκοπος Ιερώνυμος συναντήθηκε με τον υπουργό Εξωτερικών Νίκο Κοτζιά στο Συνοδικό Μέγαρο, προκειμένου να συνομιλήσουν σχετικά με τη Διεθνή Διάσκεψη για τον θρησκευτικό και πολιτιστικό πλουραλισμό, η οποία είχε διεξαχθεί στην Αθήνα το 2015, υπό την αιγίδα του υπουργείου Εξωτερικών και θα επαναληφθεί και φέτος.

Ο υπουργός Εξωτερικών Νίκο Κοτζιάς, εξερχόμενος από τη συνάντηση, δήλωσε πως η Διάσκεψη αφορά την προστασία των θρησκευτικών και πολιτιστικών κοινοτήτων στη Μέση Ανατολή. Ασφαλώς, τόνισε, «ο Αρχιεπίσκοπος είναι ένας πάρα πολύ σημαντικός παράγοντας στη μάχη γι' αυτά τα δικαιώματα, στις συνεννοήσεις που έχουμε να κάνουμε με τις άλλες Εκκλησίες και στην ευχή που έχουμε δώσει και οι δύο να έρθουν όλοι οι προκαθήμενοι των Εκκλησιών και των ορθόδοξων, αλλά και των άλλων Εκκλησιών, και μουφτήδες και ραβίνοι, και από την Καθολική Εκκλησία».

Μάλιστα, όπως είπε, στη Διάσκεψη έχει υποσχεθεί να παραστεί, ο υπουργός Εξωτερικών του Βατικανού και προσέθεσε ότι τον ενημέρωσε για όσους θα παραστούν.

Σε ερώτηση αν συνομίλησαν για το επίμαχο νομοσχέδιο που αφορά την ταυτότητα φύλου, απάντησε: «Καθόλου. Δεν είναι της αρμοδιότητάς μου. Έχουμε τόσο πολλά άλλα να κάνουμε εμείς στην εξωτερική πολιτική».

ΔΗΜΟΦΙΛΗ