ΕΛΛΑΔΑ

Ελεύθερος ο 26χρονος που φέρεται να παρενοχλούσε σεξουαλικά νεαρές στα Ιωάννινα

Ελεύθερος ο 26χρονος που φέρεται να παρενοχλούσε σεξουαλικά νεαρές στα Ιωάννινα
Φωτογραφία Αρχείου EUROKINISSI / ΓΙΩΡΓΟΣ ΚΟΝΤΑΡΙΝΗΣ

Ο 26χρονος που κατηγορείται για σεξουαλική παρενόχληση κατ' εξακολούθηση και μία απόπειρα βιασμού αφέθηκε ελεύθερος με περιοριστικούς όρους, ύστερα από την σύμφωνη γνώμη ανακριτή και εισαγγελέα.

Η απολογία του νεαρού στον ανακριτή ήταν ολιγόλεπτη και σύμφωνα με ασφαλείς πηγές του ΑΠΕ-ΜΠΕ, παραδέχτηκε ότι έκανε τα περισσότερα απ’ αυτά για τα οποία κατηγορείται υπό την επήρεια αλκοόλ.

Ο δικηγόρος του κατηγορούμενου, τον οποίο όρισε το δικαστήριο, ανέφερε πως οι περιοριστικοί όροι αφορούν την απαγόρευση εξόδου από τη χώρα και την παρουσία του κάθε Δευτέρα στο αστυνομικό τμήμα, μέχρι την τακτική δικάσιμο, η οποία θα οριστεί τις επόμενες ημέρες.

Ο νεαρός άντρας είχε συλληφθεί την Δευτέρα το απόγευμα, έπειτα από λεπτομερή έρευνα που διεξήγαγε η αστυνομία, με αφορμή τις καταγγελίες δεκάδων γυναικών.

Από την έρευνα προέκυψε πως ο συλληφθείς εντόπιζε κυρίως βραδινές ώρες στην πόλη των Ιωαννίνων νεαρές γυναίκες, οι οποίες βάδιζαν μόνες τους και αφού τις ακολουθούσε πεζός τις περισσότερες φορές μέχρι την είσοδο των πολυκατοικιών όπου διέμεναν, τις παρενοχλούσε σεξουαλικά.

Μέχρι στιγμής έχουν εξιχνιασθεί 14 υποθέσεις προσβολής γενετήσιας αξιοπρέπειας σε βάρος νεαρών γυναικών, εκ των οποίων η μία ανήλικη, καθώς και μία περίπτωση απόπειρας βιασμού.

ΔΗΜΟΦΙΛΗ