ΕΛΛΑΔΑ

Απαλλαγή 17 κατοίκων της Ιερισσού για τα επεισόδια κατά της εξόρυξης χρυσού

Απαλλαγή 17 κατοίκων της Ιερισσού για τα επεισόδια κατά της εξόρυξης χρυσού
Φωτογραφία αρχείου EUROKINISSI

Το Πλημμελειοδικείο Πολυγύρου Χαλκιδικής απήλλαξε 17 κατοίκους της Ιερισσού που κατηγορούνταν για συμμετοχή σε επεισόδια, τα οποία διαδραματίστηκαν τον Μάρτιο του 2013, μεταξύ κατοίκων της περιοχής που αντιδρούσαν στην εξόρυξη χρυσού, και αστυνομικών δυνάμεων.

Κάνοντας επίκληση στον νόμο 4411/2016, το δικαστήριο έπαυσε την εις βάρος τους δίωξη, λόγω παραγραφής του πλημμεληματικού αδικήματος της παρακώλυσης συγκοινωνιών που τους καταλογίζονταν.

Αντίθετα με τους παραπάνω, για πέντε συντοπίτες τους, που περιλαμβάνονται στο ίδιο κατηγορητήριο, η δικαστική περιπέτεια συνεχίζεται, μεταδίδει το Αθηναϊκό πρακτορείο. Θα δικαστούν στις 30 Ιανουαρίου 2018 για τις υπόλοιπες κατηγορίες (κατά περίπτωση αντίσταση κατά της αρχής και πρόκληση σωματικής βλάβης), καθώς το δικαστήριο ανέβαλε την εκδίκαση της υπόθεσης λόγω απουσίας δυο μαρτύρων κατηγορίας.

Τα επεισόδια σημειώθηκαν όταν αστυνομικές δυνάμεις έφτασαν στην Ιερισσό, στο πλαίσιο ερευνών για τον εντοπισμό των δραστών της εμπρηστικής επίθεσης που προηγήθηκε -έναν μήνα νωρίτερα- στο εργοτάξιο της «Ελληνικός Χρυσός» στις Σκουριές.

ΔΗΜΟΦΙΛΗ