ΕΛΛΑΔΑ

Περιστέρι: «Η δουλειά τελείωσε», ήταν το μήνυμα των εκτελεστών μετά τη δολοφονία

Περιστέρι: «Η δουλειά τελείωσε», ήταν το μήνυμα των εκτελεστών μετά τη δολοφονία
EUROKINISSI/ΓΙΑΝΝΗΣ ΠΑΝΑΓΟΠΟΥΛΟΣ

".... H  δουλειά" τελείωσε. Όλα εντάξει .."  Το γραπτό τηλεφωνικό μήνυμα των εκτελεστών του ζευγαριού των Αλβανών, ήταν το σήμα στον εντολέα της δολοφονίας, ότι το συμβόλαιο θανάτου ήταν απόλυτα επιτυχημένο και τώρα μπορούσαν να ζητήσουν από τον ηθικό αυτουργό τα συνολικά 60.000 ευρώ που είχαν προσυμφωνήσει.

Το διπλό έγκλημα στο Περιστέρι είχε συγκλονίσει τις αρχές Φεβρουαρίου του 2017 καθώς οι πληρωμένοι δολοφόνοι σκότωσαν μέσα στο σπίτι του το ζευγάρι και μάλιστα την ώρα που ήταν μέσα στο διαμέρισμα και τα παιδιά τους.

Από την έρευνα προέκυψε ότι το θύμα είχε σχεδιάσει εμπόριο ναρκωτικών με έναν από τους σκληρούς κακοποιούς γνωστό στη νύχτα ως " Μόντι ". Είχε και δική του ομάδα που εκτελούσε συμβόλαια θανάτου ενώ έχει κατηγορηθεί από τις αρχές για απόπειρα δολοφονίας το 2006 πολύ γνωστού μπράβου που τελικά έπεσε νεκρός από σφαίρες πριν λίγους μήνες στα γλυκά νερά ,ενώ στο φάκελο περιλαμβάνονται κατηγορίες για ανθρωποκτονία ενός από τους πιο γνωστούς ανθρώπους της νύχτας ενώ τελευταία φορά που ασχολήθηκαν οι αρχές μαζί του ήταν το 2013 όπου και πάλι είχε αναλάβει συμβόλαιο θανάτου συνεργάτη έγκλειστου στις φυλακές. Είναι γνωστός στις αρχές με το βασικό χαρακτηριστικό ότι όταν πυροβολούσε κάποιον τον κοιτούσε στα μάτια και του φώναζε " ψόφα π..."

Όμως ο "Μόντ" φέρεται να μην ήθελε να επιστρέψει τα χρήματα που του ζητούσε συνεχώς ο Αλβανός και έδωσε εντολή στα πρωτοπαλίκαρα του να σκοτώσουν τον Αλβανό και τη γυναικά του με μια σφαίρα στο κεφάλι.

Μάλιστα προμήθευσε με αντικλείδια τους εκτελεστές ώστε να ανοίξουν την πόρτα του διαμερίσματος. Είναι χαρακτηριστική η περιγραφή που έδωσε ο ένας από τους δυο εκτελεστές στην αστυνομία.

"Στο Περιστέρι μας πήγε ο συνεργός μας με ένα ταξί. Εγώ και ένα ακόμη άτομο ανεβήκαμε στο διαμέρισμα. Φορούσαμε κουκούλες. Εγώ κρατούσε το πιστόλι και ο άλλος που ήταν μαζί μου κρατούσε ένα μαχαίρι. Όταν μπήκαμε είδαμε το αγόρι στο σαλόνι. Δεν είχαμε εντολή ούτε για το αγόρι ούτε για την κόρη που ήταν στο δωμάτιο της. Πήγαμε κατευθείαν στη κρεβατοκάμαρα. Σηκώθηκαν και οι δυο και κάθισαν στην άκρη από το κρεβάτι. Ο άνδρας φώναζε και έλεγε" δεν έχω λεφτά τι θέλετε;" Την ώρα εκείνη εγώ πυροβόλησα μια φορά αυτόν στο κεφάλι και μια τη γυναίκα. Την ώρα εκείνη μπήκε μέσα στο δωμάτιο το αγόρι. Ο συνεργός μου τον χτύπησε στο πρόσωπο με τη λαβή από το μαχαίρι και τον βγάλαμε έξω. Όταν σιγουρευτήκαμε ότι θα θύματα μας είναι νεκρά φύγαμε"

Ο βασικός ηθικός αυτουργός παραμένει ασύλληπτος και οι αρχές πιστεύουν ότι βρίσκεται στην Αλβανία χωρίς να αποκλείουν ότι από εκεί σχεδιάζει δολοφονίες και υπογράφει νέες συμφωνίες για συμβόλαια θανάτου.

Πάντως οι αστυνομικοί δεν αποκλείουν να παρακολουθούσαν μέρες το θύμα τους οι εκτελεστές καθώς τέσσερις ημέρες πριν τη δολοφονία, ο Αλβανός είχε πάει στο αστυνομικό τμήμα του Αιγάλεω και δήλωσε ότι θέλει να κατονομάσει κάποιους που ασχολούνται με εμπόριο ναρκωτικών και ληστείες. Όμως απέφυγε τελικά να πει οτιδήποτε και έφυγε από το τμήμα χωρίς να αποκαλύψει το παραμικρό.

ΔΗΜΟΦΙΛΗ