ΕΛΛΑΔΑ

Απλοποιείται από σήμερα η έκδοση καρτών απεριορίστων διαδρομών

Απλοποιείται από σήμερα η έκδοση καρτών απεριορίστων διαδρομών
ΑΠΕ-ΜΠΕ/ΓΙΑΝΝΗΣ ΚΟΛΕΣΙΔΗΣ

Απλοποιείται από σήμερα, Δευτέρα, η διαδικασία έκδοσης των προσωποποιημένων καρτών απεριορίστων διαδρομών για το επιβατικό κοινό των μέσων μαζικής μεταφοράς.

Οι ενδιαφερόμενοι, όπως αποφασίστηκε μετά από παρέμβαση του υπουργού Υποδομών και Μεταφορών, Χρήστου Σπίρτζη, από την προηγούμενη εβδομάδα, θα έχουν από σήμερα τη δυνατότητα να προσκομίσουν τα απαραίτητα δικαιολογητικά για την έκδοση της κάρτας σε όλα τα εκδοτήρια των γραμμών 1, 2 & 3 της ΣΤΑΣΥ.

Τα δικαιολογητικά:

  1. Μια πρόσφατη φωτογραφία τύπου ταυτότητας ή διαβατηρίου
  2. Φωτοτυπία εγγράφου από το οποίο θα πιστοποιείται ο ΑΜΚΑ
  3. Φωτοτυπία του στελέχους μαζί με το μηνιαίο κουπόνι μηνός Οκτωβρίου 2017 ή προηγούμενου μήνα εντός του έτους 2017
  4. Εκτύπωση της Αίτησης - QR CODE που εκδίδεται μέσω της ιστοσελίδας του ΟΑΣΑ

Στον φάκελο ο πολίτης θα αναγράφει το ονοματεπώνυμό του και την διεύθυνση που θέλει να του αποσταλεί η προσωποποιημένη κάρτα του, ενώ μόλις την λάβει θα μπορεί να την «φορτώνει» με χρήματα στα νέα μηχανήματα που έχουν τοποθετηθεί στους σταθμούς.

Υπολογίζεται πως 300.000 κάτοχοι καρτών απεριορίστων διαδρομών θα πρέπει να αντικαταστήσουν έως τα τέλη του μήνα τις παλιές τους χάρτινες κάρτες, με νέες ηλεκτρονικές.

Σπίρτζης: Πού οφείλονται οι καθυστερήσεις

Ο υπουργός Υποδομών και Μεταφορών απέδωσε τις καθυστερήσεις που έχουν παρουσιαστεί στην εφαρμογή του ηλεκτρονικού εισιτηρίου σε κωλυσιεργία από συγκεκριμένους κύκλους, όπως είπε, και στη μεγάλη καθυστέρηση στην εκπαίδευση του προσωπικού. Και τα ζητήματα που προέκυψαν με την Αρχή Προστασίας Δεδομένων προσωπικού χαρακτήρα, προκάλεσαν χρονοτριβή, σύμφωνα με τον ίδιο.

Μιλώντας στην ΕΡΤ, ο κ. Σπρίτζης δήλωσε ότι έχουν εκδοθεί μέχρι 32 χιλιάδες προσωποποιημένες κάρτες ηλεκτρονικού εισιτηρίου και απομένουν ακόμη δύο εβδομάδες για την έκδοση των υπολοίπων.

Ο υπουργός διευκρίνισε ότι ετέθη το όριο για την εφαρμογή του νέου συστήματος, στο τέλος Οκτωβρίου, γιατί κάθε μήνα ο ΟΑΣΑ έχανε χρήματα από τα κυκλώματα. Υπήρχαν δύο κυκλώματα που λειτουργούσαν και έχουν έλθει στην επιφάνεια: Το ένα ήταν μέσα στις αστικές συγκοινωνίες και αφορούσε στη διακίνηση των εισιτηρίων και το δεύτερο είχε να κάνει με το εργαστάσιο που εντοπίστηκε να τυπώνει εισιτήρια.

Προφανώς, σημείωσε, θα έχουμε ταλαιπωρία μερικές ημέρες με τις κάρτες, αλλά το πρόβλημα θα επιλυθεί άπαξ καθώς οι προσωποποιημένες κάρτες θα εκδοθούν μια φορά και στη συνέχεια οι πολίτες θα μπορούν να τις φορτίζουν στα μηχανήματα.

Ο κ. Σπίρτζης έκανε λόγο για επιλεκτική στάση της Αρχής Προστασίας Δεδομένων Προσωπικού Χαρακτήρα, σημειώνοντας ότι είχε άλλη στάση με τις τράπεζες και άλλη με την εφαρμογή του ηλεκτρονικού εισιτηρίου. Σε κάθε περίπτωση, διαβεβαίωσε ο υπουργός, δεν θα υπάρχει κανένα πρόβλημα με τα στοιχεία των πολιτών που θα εκδώσουν προσωποποιημένες κάρτες.

Αναφερόμενος στο νέο σύστημα που εφαρμόζεται στον ΟΑΣΘ με το ενιαίο εισιτήριο είπε ότι τα μηχανήματα δεν έδιναν ρέστα, διότι ήθελαν να τα καρπώνονται οι μέτοχοί τους.

ΜΗΝ ΤΑ ΧΑΣΕΤΕ

ΔΗΜΟΦΙΛΗ