ΕΛΛΑΔΑ

Λαόπουλος: Όσο οι καταλήψεις είναι ανεκτές, δεν μπορούμε να κάνουμε τίποτα

Λαόπουλος: Όσο οι καταλήψεις είναι ανεκτές, δεν μπορούμε να κάνουμε τίποτα
ΑΠΕ-ΜΠΕ

"Υποστήκαμε ένα είδος βίας", τόνισε ο Αναπληρωτής Πρύτανης Έρευνας και Συντονισμού στοΑΠΘ, Θεόδωρος Λαόπουλος,αναφερόμενος στην ομηρία των μελών της Συγκλήτου του Αριστοτέλειου Πανεπιστημίου Θεσσαλονίκης από φοιτητές.

«Όσο οι καταλήψεις και οι παρεμβάσεις τέτοιου είδους θεωρούνται επιτρεπτές και ανεκτές, δεν μπορούμε να κάνουμε τίποτα. Δεν είναι ζήτημα του πανεπιστήμιου, αλλά της κοινωνίας» δήλωσε στον ΣΚΑΪ ο κ. Λαόπουλος.

Αναφερόμενος στην χθεσινή του εμπειρία αποκάλυψε πως «μπορεί να μην κινδυνεύσαμε σωματικά από τους φοιτητές, αλλά σίγουρα υποστήκαμε ένα είδος βία».

Ακόμη, ενημέρωσε πως στο περιστατικό συμμετείχαν συνολικά 40 φοιτητές, οι οποίοι απαιτούσαν να μην εφαρμοστεί ο νόμος που ψηφίστηκε από την Βουλή το καλοκαίρι. «Είναι μια πολύ μικρή πλειοψηφία, πολιτικά εκτός του κοινοβουλίου», διευκρίνισε.

Ολοκληρώνοντας ο ίδιος επεσήμανε πως στάθηκε αδύνατη η επικοινωνία με τους εν λόγω φοιτητές, καθώς δεν υπήρχε κανένα σημείο επαφής και μόνο η παρέμβαση της αστυνομίας μπορεί να λειτουργήσει αποτελεσματικά σε αντίστοιχα περιστατικά. «Υπήρχε πρόβλημα επικοινωνίας. Δεν είχαμε κανένα σημείο επαφής για να μπορέσουμε να έχουμε διάλογο με αυτούς τους φοιτητές. Μόνο η αστυνομία μπορεί να παρέμβει σε τέτοιες περιπτώσεις αλλά εμείς χθες δεν την καλέσαμε, παρά μόνο το υπουργείο, όπως προβλέπεται σε τέτοιες περιπτώσεις», είπε χαρακτηριστικά.

ΔΗΜΟΦΙΛΗ