Τρεις γιατρούς «μαϊμού» στέλνει ο ΙΣΑ στον εισαγγελέα
Τρεις φακέλους που αφορούν ισάριθμες περιπτώσεις πλαστών ιατρικών πτυχίων, διαβίβασε στον εισαγγελέα οΙατρικός Σύλλογος της Αθήνας, ο οποίος έχει ξεκινήσει διαδικασία ελέγχου των τίτλων σπουδών των μελών του.
Μάλιστα, οι αρμόδιες υπηρεσίες του ΙΣΑ, το τελευταίο χρονικό διάστημα επικοινωνούν με πανεπιστήμια του εξωτερικού προκειμένου να γίνει διασταύρωση των στοιχείων.
Από τον έλεγχο προέκυψε πως δύο μέλη του ΙΣΑ είχαν προσκομίσει πλαστά πτυχία από πανεπιστήμια του εξωτερικού και μάλιστα ο ένας από αυτούς είχε μόλις ξεκινήσει ειδικότητα σε δημόσιο νοσοκομείο.
Η τρίτη περίπτωση αφορά πολίτη που ισχυρίζεται ψευδώς ότι είναι γιατρός και έχει πλαστογραφήσει το πτυχίο ελληνικού πανεπιστημίου. Μάλιστα, συνεργάζεται με αθλητικά σωματεία και παρουσιάζεται ως καρδιολόγος.
Ο ΙΣΑ επισημαίνει, πως δεν μπορεί να παρέμβει σε μη μέλη του, ωστόσο διαβίβασε τον φάκελο στον αρμόδιο εισαγγελέα τον Σεπτέμβριο του 2014.
Όμως, όπως προέκυψε από την έρευνα, ο εν λόγω πολίτης συνεχίζει να ασκεί παράνομα το ιατρικό επάγγελμα, θέτοντας σε κίνδυνο την υγεία των ασθενών.
Ο ΙΣΑ ξεκαθαρίζει σε ανακοίνωση του ότι θα εξαντλήσει όλα τα μέσα και θα κάνει τις δέουσες ενέργειες για να προστατέψει τόσο τα μέλη του όσο και τη δημόσια υγεία.
Η Mercedes-AMG CLE 646 των 646 ίππων εξαντλήθηκε μόλις ανακοινώθηκε
23:58
Ρωσική τράπεζα στο πακέτο κυρώσεων των ΗΠΑ για το Ιράν: «Στήριζε οικονομικά το καθεστώς»
23:49
Κωνσταντοπούλου για Μαζωνάκη: Ένας μεγάλος καλλιτέχνης που νοιαζόταν και βοηθούσε τους ανθρώπους
23:40
Αποκαλύψεις δίχως τέλος για τον θάνατο του Γιώργου Μαζωνάκη - Αντιμέτωποι με ισόβια οι δύο γιατροί
23:32