ΕΛΛΑΔΑ

Ένταση και προσαγωγές στη Θεσσαλονίκη για την παράσταση «Η Ώρα του Διαβόλου» (pics)

Ένταση και προσαγωγές στη Θεσσαλονίκη για την παράσταση «Η Ώρα του Διαβόλου» (pics)
ΑΠΕ-ΜΠΕ/ΜΠΑΡΜΠΑΡΟΥΣΗΣ ΣΩΤΗΡΗΣ

Νέα ένταση επικράτησε, το βράδυ της Πέμπτης, έξω από το κινηματοθέατρο «Αριστοτέλειο» όταν αριθμός ατόμων κρατώντας σταυρούς στα χέρια και μαύρες σημαίες με συνθήματα συγκεντρώθηκαν για δεύτερη μέρα έξω από κτίριο για να διαμαρτυρηθεί για την παράσταση «Η Ώρα του Διαβόλου», που είναι βασισμένη στο ομώνυμο κείμενο του Φερνάρντο Πεσσόα.

Οι διαδηλωτές αποδοκίμασαν άτομα που έσπευσαν να δουν την παράσταση και φώναξαν συνθήματα, ενώ ήρθαν στα χέρια με τις αστυνομικές δυνάμεις που προσπαθούσαν να τους απωθήσουν.

18615124 copy
18615133

Ακολούθησαν τρεις προσαγωγές και ολιγόλεπτος αποκλεισμός από τους διαδηλωτές του ενός ρεύματος της Λεωφόρου Νίκης, μπροστά από τον Λευκό Πύργο.

18615126

18615130

Για την συγκέντρωση διαμαρτυρίας μίλησε στο thestival.gr, ο πρωταγωνιστής της παράστασης και γνωστός ηθοποιός, Γιώργος Χρανιώτης. Όπως είπε:

Είναι περισσότερο αστείο να υπάρχουν αυτή τη στιγμή κάποιοι άνθρωποι, οι οποίοι εμποδίζουν την τέλεση μίας παράστασης. Είναι ένα κείμενο του Φερνάντο Πεσσόα και από όσο έχω διαβάσει δεν έχει καμία σχέση με τον σατανισμό ή τέτοιου είδους πρακτικές. Εύχομαι αυτοί οι άνθρωποι να διαβάσουν το βιβλίο και από εκεί και πέρα να αποκρυσταλλώσουν μία άποψη, να κατανοήσουν τα πολύ αυτονόητα και να διαμαρτύρονται για διαφορετικούς λόγους και με διαφορετικό τρόπο, όταν το κρίνουν απαραίτητο. Όχι για κάτι τέτοιο γιατί είναι πάρα πολύ γελοίο και αστείο ταυτόχρονα.

(Φωτογραφίες: AΠΕ-ΜΠΕ/ΜΠΑΡΜΠΑΡΟΥΣΗΣ ΣΩΤΗΡΗΣ)

ΔΗΜΟΦΙΛΗ