ΕΛΛΑΔΑ

Μόρια: Καθιστική διαμαρτυρία προσφύγων μπροστά σε κλούβες των ΜΑΤ και πορεία στην πόλη

Μόρια: Καθιστική διαμαρτυρία προσφύγων μπροστά σε κλούβες των ΜΑΤ και πορεία στην πόλη
ΑΠΕ-ΜΠΕ/STR

Συνέχεια στις χθεσινοβραδινές τους κινητοποιήσεις δίνουν σήμερα Σάββατο, ομάδα Αφγανών μεταναστών και προσφύγων, διεκδικώντας ασφαλή διαμονή στον καταυλισμό της Μόριας αλλά και ισότιμη αντιμετώπιση των αιτημάτων ασύλου που έχουν υποβάλλει με αυτά των Σύρων.

Από το πρωί, οικογένειες Αφγανών με πολλά μικρά παιδιά ανάμεσα τους, πορεύτηκαν από τη Μόρια προς την πόλη της Μυτιλήνης.

Όπως μεταδίδει το Αθηναϊκό πρακτορείο, στη βόρεια είσοδο της εθνικής οδού Μυτιλήνης – Μανταμάδου στο ύψος του εργοστασίου «Καλαμάρη», αστυνομικές δυνάμεις είχαν τοποθετήσει μια κλούβα των ΜΑΤ απαγορεύοντας τους να μπουν στην πόλη και ιδιαίτερα στην αγορά της. Ταυτόχρονα, παροχέτευαν την κυκλοφορά των οχημάτων μέσω παρακαμπτήριων οδών στο κέντρο της πόλης.

Η ενέργεια της αστυνομίας δεν απέτρεψε τους διαμαρτυρόμενους από το να παραμείνουν εκεί μέχρι τις 2.30 το μεσημέρι πραγματοποιώντας καθιστική διαμαρτυρία μπροστά από την κλούβα.

Τελικά όταν η αγορά έκλεισε, επιτράπηκε σε περίπου 100 άτομα που είχαν απομείνει να συνεχίσουν την πορεία τους προς το κέντρο της πόλης και συγκεκριμένα προς την κεντρική πλατεία Σαπφούς.

ΔΗΜΟΦΙΛΗ