ΕΛΛΑΔΑ

Εισαγγελική έρευνα για αστυνομικούς που αφαιρούσαν προσωπικά αντικείμενα προσφύγων

Εισαγγελική έρευνα για αστυνομικούς που αφαιρούσαν προσωπικά αντικείμενα προσφύγων
REUTERS/Jon Nazca (φωτογραφία αρχείου)

Έρευνα με Εισαγγελική παραγγελία για περιστατικά αυθαιρεσίας αστυνομικών σε βάρος προσφύγων και παράτυπες επαναπροωθήσεις, στην Τουρκία, ανατέθηκε στην Υποδιεύθυνση Εσωτερικών Υποθέσεων Βορείου Ελλάδος της ΕΛ.ΑΣ.

Εντολή διερεύνησης προς την Υποδιεύθυνση Εσωτερικών Υποθέσεων Β. Ελλάδος, διαβίβασε ο εποπτεύων της Υπηρεσίας, Εισαγγελέας Εφετών, Ελευθέριος Μιχαηλίδης, σχετικά με καταγγελίες, οι οποίες διαβιβάστηκαν από μέλη της ΜΚΟ "Πρατήριο για τους πρόσφυγες" και αφορούν τουλάχιστον 15 -20 περιστατικά ληστείας σε βάρος τους και αυθαίρετης επαναπροώθησης τους, από τα Σύνορα του Έβρου προς την Τουρκία.

Σύμφωνα με τις καταγγελίες, πρόσφυγες φέρονται να έχουν απευθυνθεί στις ΜΚΟ, οι οποίες διαβίβασαν σχετικό φάκελο αναφοράς προς την Εισαγγελία Εφετών Θεσσαλονίκης. Γίνεται αναφορά σε "αστυνομικούς στην περιοχή του Έβρου, ο οποίοι διενήργησαν βίαιες επιχειρήσεις επαναπροώθησης Σύρων προσφύγων, από τους οποίους απέσπασαν προσωπικά αντικείμενα και χρήματα".

Στην παραγγελία του ο Ανώτερος Εισαγγελικός Λειτουργός προς την Υποδιεύθυνση Εσωτερικών Υποθέσεων Β. Ελλάδος, ζητά να διερευνηθεί εάν στοιχειοθετούνται τα καταγγελλόμενα αδικήματα της κατάχρησης εξουσίας, της παράβασης καθήκοντος, της ληστείας, της κλοπής καθώς και να συνταχθεί σχετικό πόρισμα.

ΔΗΜΟΦΙΛΗ