ΕΛΛΑΔΑ

Ο «Δαίδαλος» πλήττει ολόκληρη τη χώρα με καταιγίδες, χαλάζι και θυελλώδεις ανέμους (pics&vids)

Ο «Δαίδαλος» πλήττει ολόκληρη τη χώρα με καταιγίδες, χαλάζι και θυελλώδεις ανέμους (pics&vids)
ΤΑΤΙΑΝΑ ΜΠΟΛΑΡΗ/EUROKINISSI/Φωτογραφία αρχείου

Σε εξέλιξη βρίσκεται η κακοκαιρία σχεδόν σε ολόκληρη τη χώρα από το πέρασμα του «Δαίδαλου», με έντονες βροχοπτώσεις και ισχυρούς ανέμους.

Καταρρακτώδης βροχή "έπνιξε" τη Θεσσαλονίκη, το βράδυ της Δευτέρας, με αποτέλεσμα να δημιουργηθούν μικροπροβλήματα.

Η βροχόπτωση σε όλες τις περιοχές της πόλης ήταν έντονη, ενώ αναφέρθηκαν και διακοπές στην ηλεκτροδότηση στο κέντρο της Θεσσαλονίκης.

Σύμφωνα με το thestival.gr, ο δυνατός αέρας παρέσυρε ομπρέλες καταστημάτων εστίασης στην παραλιακή λεωφόρο της Θεσσαλονίκης, ενώ στα ανατολικά η ισχυρή βροχόπτωση συνοδεύτηκε με χαλάζι.

Σημαντικά προβλήματα στην Πάτρα

Το κύμα κακοκαρίας έπληξε την ευρύτερη περιοχή της Πάτρας το μεσημέρι της Δευτέρας. Λόγω των ισχυρών ανέμων, η Πυροσβεστική Υπηρεσία δέχθηκε επτά κλήσεις για πτώσεις δέντρων και κλαδιών, ενώ λόγω της καταιγίδας δέχθηκε τρεις κλήσεις για απαντλήσεις υδάτων από υπόγεια.

Σε μία περίπτωση, πτώση δέντρου προκάλεσε ζημιές σε σταθμευμένο αυτοκίνητο, ενώ δημιουργήθηκαν προβλήματα στην κυκλοφορία των οχημάτων στην Ακτή Δυμαίων και στην περιοχή του Ρίου. Επίσης, στην Αμαλιάδα εκδηλώθηκε φωτιά σε κολώνα της ΔΕΗ, η οποία σβήστηκε άμεσα, χωρίς να προκληθούν προβλήματα στην ηλεκτροδότηση.

"Πλημμύρισε το Γ.Ν. «Άγιος Ανδρέας». στην Πάτρα

Λίμνη σχημάτισαν τα νερά της βροχής στην πίσω πλευρά του Νοσοκομείου Άγιος Ανδρέας της Πάτρας, στο πάρκινγκ, με κίνδυνο να πλημμυρίσει το υπόγειο.

Όπως αναφέρει το patrastimes.gr, άμεσα σήμανε συναγερμό στο προσωπικό του νοσηλευτικού ιδρύματος καθώς υπήρχε κίνδυνος τα νερά απο το πάρκινγκ να καταλήξουν στο εσωτερικό του νοσοκομείου.

Η στάθμη του νερού είχε ανέβει επικίνδυνα προκαλώντας την ανησυχία των υπευθύνων.

PATRA

Υδροστρόβιλος... χτύπησε την Κεφαλονιά

Σύμφωνα με το kefaloniapress.gr στο Αργοστόλι έβρεχε καταρρακτωδώς από νωρίς το πρωί της Δευτέρας, με αποτέλεσμα ορισμένες περιοχές του νησιού να μείνουν χωρίς ρεύμα, ενώ στις 11:00 το πρωί της Δευτέρας, εμφανίστηκε υδροστρόβιλος στα Σαρλάτα.

KEFALONIA

Χαλάζι στην Πρέβεζα...

Ισχυρή βροχόπτωση έπληξε την Πάργα, την Δευτέρα, συνοδευόμενη και από θυελλώδεις ανέμους, αλλά και χαλάζι.

Σύμφωνα με το pamepreveza.gr, ισχυρή βροχόπτωση εκδηλώθηκε και στην πόλη της Πρέβεζας.

Στα «λευκά» τα χιονοδρομικά της βόρειας Ελλάδας

Στα χιονοδρομικά κέντρα της βόρειας Ελλάδας, έπεσαν τα πρώτα χιόνια, δημιουργώντας ένα υπέροχο τοπίο.

Στο χιονοδρομικό στο Βίτσι Καστοριάς, σε υψόμετρο 1.850 μέτρα, τα πάντα ντύθηκαν στα λευκά, ενώ και στο χιονοδρομικό της Βασιλίτσας στα Γρεβενά, στα 2.249 μέτρα, σημειώθηκε ισχυρή χιονόπτωση.

ΔΗΜΟΦΙΛΗ