Χωρίς μετρό για 24 ώρες η Αθήνα
Χωρίς μετρό θα μείνει η Αθήνα την Πέμπτη 26 Οκτωβρίου, καθώς το Σωματείο Εργαζομένων Λειτουργίας Μετρό Αθηνών (ΣΕΛΜΑ) εξήγγειλε 24ωρη απεργία, αντιδρώντας, μεταξύ άλλων, στην ένταξη της ΣΤΑΣΥ στο υπερΤαμείο.
Οι εργαζόμενοι του Σωματείου Εργαζομένων Λειτουργίας Μετρό Αθηνών (ΣΕΛΜΑ) τονίζουν πως: «Το χάος αυτό που εκτός από τους εργαζόμενους το βιώνουν πλέον και οι εκατοντάδες χιλιάδες επιβατών που χρησιμοποιούν τα μέσα μαζικής μεταφοράς. Το βιώνουν καθημερινά στις ατέλειωτες ώρες αναμονής στημένοι στις τεράστιες ουρές μπροστά από τα εκδοτήρια για την έκδοση ηλεκτρονικής κάρτας απεριορίστων διαδρομών, από εργαζόμενους στα πρόθυρα κατάρρευσης από την ένταση των ατελείωτων ωρών εργασίας χωρίς κανένα διάλειμμα».
Καταλήγοντας επισημαίνουν ότι:
Tην απαράδεκτη κατάσταση την έχει δημιουργήσει η αυταρχική ηγεσία του Υπουργείου Μεταφορών προκειμένου να τηρήσει τις χρονικές δεσμεύσεις της στους μελλοντικούς αγοραστές. Αυτά που συμβαίνουν τώρα δεν θα είναι προσωρινά. Η χαοτική αυτή κατάσταση ξεκινώντας από τα εκδοτήρια αποκτά μόνιμα χαρακτηριστικά σε όλες τις υπηρεσίες του δικτύου και στην τεχνική βάση με ελλείψεις ανταλλακτικών και βασικών μέσων για την ομαλή λειτουργία και συντήρηση του δικτύου.
Συνελήφθη 51χρονος για διάρρηξη ΑΤΜ στο Περιστέρι - Πάνω από 80.000 ευρώ η λεία του
19:28
Παρουσία Τραμπ η κλήρωση για το Μουντιάλ του 2026 - Του απονεμήθηκε βραβείο ειρήνης (vid)
19:18
Στα «άκρα» κυβέρνηση και αγρότες μετά τα επεισόδια στη Θεσσαλονίκη - Κλιμάκωση στα μπλόκα
19:10
Ο πρέσβης των ΗΠΑ Τσαρλς Κούσνερ ζήτησε να δει τον Σαρκοζί στη φυλακή αποκαλύπτει το Reuters
19:09