ΕΛΛΑΔΑ

N.Τόσκας: Η ομάδα ΔΕΛΤΑ είχε μηχανάκια - φαντάσματα

N.Τόσκας: Η ομάδα ΔΕΛΤΑ είχε μηχανάκια - φαντάσματα
ΑΠΕ ΜΠΕ/STR

Θέμα δημοκρατικού ελέγχου και αποτελεσματικότητας που οδήγησαν στην κατάργηση της ομάδας ΔΕΛΤΑ, έθεσε ο αναπληρωτής υπουργός προστασίας του πολίτη κ. Νίκος Τόσκας, σε συνέντευξη που παραχώρησε στο Πρώτο Πρόγραμμα της Ελληνικής Ραδιοφωνίας.

«Δεν μπορεί να υπάρχει αστυνομική δύναμη η οποία να μην έχει επικεφαλής. Επίτηδες να μην έχει επικεφαλής, για να μην βρίσκεται και ο υπεύθυνος, η οποία να κρύβει διακριτικά στη στολή, η οποία να κρύβει αριθμούς μοτοσυκλετών και να ενεργεί έτσι. Δεν μπορεί να υπάρξει συντεταγμένο κράτος, με πονηρές, εντός ή εκτός εισαγωγικών, πρακτικές», είπε ο κ. Τόσκας και πρόσθεσε ότι υπό τις παρούσες συνθήκες η κοινωνία έχει ανάγκη από αστυνόμευση στις φτωχές περιοχές που υπάρχουν προβλήματα παραβατικής συμπεριφοράς.

Σε ότι, αφορά το μεταναστευτικό ο κ. Τόσκας είπε ότι μέχρι τώρα οι χώρες της Κεντρικής και Βόρειας Ευρώπης έκαναν πως δεν υπήρχε αυτό το πρόβλημα και ήθελαν να το φορτώσουν στον Νότο και ειδικά στην Ελλάδα και στην Ιταλία. «Όταν όμως έφτασαν οι ροές των προσφύγων στις κεντρικές πλατείες των πρωτευουσών τους, αναγκάστηκαν να αντιμετωπίσουν το πρόβλημα και να πούνε και αυτές ότι είναι πανευρωπαϊκό», πρόσθεσε.

ΔΗΜΟΦΙΛΗ