ΕΛΛΑΔΑ

Με καταιγίδες, χαλάζι και χιόνια «σαρώνει» μεγάλο μέρος της χώρας ο «Δαίδαλος» (pics)

Με καταιγίδες, χαλάζι και χιόνια «σαρώνει» μεγάλο μέρος της χώρας ο «Δαίδαλος» (pics)
EUROKINISSI/ΓΙΑΝΝΗΣ ΠΑΝΑΓΟΠΟΥΛΟΣ

Σε εξέλιξη βρίσκεται η κακοκαιρία σε σχεδόν ολόκληρη τη χώρα με το πέρασμα του «Δαίδαλου» να συνοδεύεται από βροχές, καταιγίδες, χαλαζοπτώσεις, χαμηλές θερμοκρασίες, ενώ έπεσαν και τα πρώτα χιόνια.

Ειδικότερα, στα «λευκά» ντύθηκε από το χαλάζι το λιμάνι στο Κατάκολο ενώ χαλαζόπτωση σημειώθηκε και στον Μαραθώνα.

xalazi marathonas24102017 2
xalazi marathonas24102017 3
xalazi marathonas24102017 4

(Φωτογραφίες: irafina.gr)

Το ilialive δημοσιεύει εικόνες από τα καιρικά φαινόμενα που έπληξαν την περιοχή του Κατακόλου.

katakolo3ok
katakolo4ok

Το βράδυ της Τρίτης, έντονα φαινόμενα εκδηλώθηκαν στην περιοχή του Δήμου Λοκρών και συγκεκριμένα μεταξύ Λιβανάτων και Αρκίτσας με την έντονη χαλαζόπτωση να προκαλεί κυκλοφοριακά προβλήματα στην Εθνική Οδό.

Συγκεκριμένα, σύμφωνα με το lamiareport.gr, στο 155ο χιλιόμετρο της Εθνικής Οδού ακινητοποιήθηκαν οχήματα, λόγω της έντονης χαλαζόπτωσης.

Από το απόγευμα της Δευτέρας το έστρωσε στα χιονοδρομικά Βιτσίου και Βασιλίτσας, ενώ τις πρώτες νιφάδες είδαν και στην πόλη της Φλώρινας και στο Πισοδέρι.

Τα χιόνια έφτασαν επίσης τόσο σε Τρίκαλα όσο και Καλαμπάκα, ενώ υδροστρόβιλος... χτύπησε την Κεφαλονιά.

4264051

(EUROKINISSI/ΘΑΝΑΣΗΣ ΚΑΛΛΙΑΡΑΣ - Καπνός βγαίνει από σωλήνα ξυλόσομπας σε σπίτι στην πόλη των Τρικάλων)

Σύμφωνα με το kefaloniapress.gr στο Αργοστόλι έβρεχε καταρρακτωδώς από νωρίς το πρωί της Δευτέρας, με αποτέλεσμα ορισμένες περιοχές του νησιού να μείνουν χωρίς ρεύμα, ενώ εμφανίστηκε και υδροστρόβιλος στα Σαρλάτα.

KEFALONIA

Σήμερα, Τετάρτη, αναμένονται βροχές και σποραδικές καταιγίδες στο νότιο Ιόνιο, το Αιγαίο, την Πελοπόννησο, την κεντρική και ανατολική Στερεά Ελλάδα, τη Θεσσαλία, την κεντρική και ανατολική Μακεδονία, και τη Θράκη. Τα φαινόμενα στην περιοχή των Σποράδων, της Εύβοιας, και της νότιας και ανατολικής Πελοποννήσου θα είναι κατά τόπους ισχυρά.

Στην υπόλοιπη χώρα αναμένονται νεφώσεις με διαστήματα ηλιοφάνειας και λίγες κατά τόπους ασθενείς παροδικές βροχοπτώσεις. Στα ορεινά της κεντρικής και βόρειας χώρας με υψόμετρο πάνω από 1500 μέτρα, θα σημειωθούν ασθενείς τοπικές χιονοπτώσεις ή χιονόνερο. Τοπικές ομίχλες θα σχηματιστούν κατά τη διάρκεια της νύχτας, κυρίως στα ορεινά και ημιορεινά ηπειρωτικά.

Αναλυτικά η πρόγνωση του καιρού από την Εθνική Μετεωρολογική Υπηρεσία (εδώ).

ΔΗΜΟΦΙΛΗ