Περιφερειάρχης Βορείου Αιγαίου: Ανάγκη στελέχωσης των δομών και υπηρεσιών ασύλου στα νησιά
Την ανάγκη ταχύτερης στελέχωσης των δομών και υπηρεσιών ασύλου στα νησιά, υπογράμμισε η περιφερειάρχης Βορείου Αιγαίου, Χριστιάνα Καλογήρου.
«Οι διεθνείς κανόνες ορίζουν ότι οι διαδικασίες πρέπει να ολοκληρώνονται το πολύ σε λίγες εβδομάδεςκαι εδώ αυτό γίνεται σε μήνες. Αποτέλεσμα τα κέντρα προσωρινής φιλοξενίας να έχουν μετατραπεί σε κέντρα πολύμηνης φιλοξενίας» πρόσθεσε, ενώ σημείωσε ότι η κατάσταση δεν είναι εύκολη με συσσωρευμένη κόπωση σε ανθρώπους και δομές.
Σύμφωνα με την ίδια, οι φιλοξενούμενοι πρόσφυγες και μετανάστες πλησιάζουν τους 12.000. «Υπάρχουν 7.500 μετανάστες στη Μυτιλήνη, περισσότεροι από 2.200 στη Χίο και περίπου 2.500 στη Σάμο» είπε χαρακτηριστικά μιλώντας στον ΣΚΑΪ.
«Τα κέντρα φιλοξενίας δεν φτάνουν και πλέον μετανάστες και πρόσφυγες υπάρχουν μέσα στις πόλεις» υπογράμμισε η περιφερειάρχης Βορείου Αιγαίου.
SPONSORED
Τραμπ για αρχεία UFO: «Τι στο διά... συμβαίνει;» - Όσα κατέγραψαν Αμερικανοί πιλότοι στην Ελλάδα
19:20
Επαφές του γιού του Χαφτάρ στην Τουρκία - Συναντήθηκε και με τον Γκιουλέρ (pic)
19:11
Θεσσαλονίκη: Σε σοβαρή κατάσταση 45χρονη - Λύθηκε το χειρόφρενο του αυτοκινήτου της και την παρέσυρε
19:02
Πετρελαιοκηλίδα στο νησί Χαργκ εντόπισαν δορυφόροι - Αποτελεί κόμβο για το 90% των εξαγωγών του Ιράν (vid)
18:53