Δηλητηρίασαν δέκα αδέσποτα στη Λάρισα
Τουλάχιστον οκτώ γάτες και δυο σκυλιά δηλητηριάστηκαν τις τελευταίες μέρες στο κέντρο της Λάρισας, σύμφωνα με καταγγελία του φιλοζωικού σωματείου «Αδέσποτοι Εθελοντές Λάρισας».
Όπως δήλωσε στο ΑΠΕ-ΜΠΕ η αντιπρόεδρος του σωματείου Κατερίνα Μιαρίτη, τα ζώα βρέθηκαν νεκρά, είχαν σημάδια δηλητηρίασης, ενώ οι δράστες ή ο δράστης δεν έχει ακόμη εντοπιστεί.
H κ. Μιαρίτη ανέφερε πως ήδη έχει γίνει μήνυση κατ' αγνώστων για τη συγκεκριμένη αποτρόπαιη πράξη, ενώ αναμένεται να υπάρξει και «επικήρυξη» ώστε να εντοπιστούν οι δράστες ή ο δράστης που δηλητηρίασε τα ζώα.
Στην ανακοίνωσή του το σωματείο τονίζει πως πρόκειται για ζώα που χρόνια τώρα ζούσαν στη συγκεκριμένη γειτονιά και δεν επιβάρυναν κανένα, αντίθετα φροντιζόταν και ταϊζόταν από τους φιλόζωους περίοικους.
Επίσης επισημαίνεται πως κατά τη διάρκεια της αναζήτησης των ζώων βρέθηκε ακόμη ένα γατάκι το οποίο ήταν σε κρίσιμη κατάσταση, μεταφέρθηκε σε κτηνιατρικό κέντρο όπου και παρακολουθείται.
Τα μέλη του σωματείου καλούν τους πολίτες να βοηθήσουν ώστε να εντοπιστούν οι δράστες.
Κρήτη: Στη φυλακή ο 58χρονος που κατηγορείται ότι αποπειράθηκε να πνίξει 8χρονο με μαξιλάρι
19:09
Συνελήφθη οδηγός ταξί που χρέωσε 175 ευρώ για τη διαδρομή «Ελ. Βενιζέλος» - Αθήνα
19:02
Εξαρθρώθηκε σπείρα για απάτες κατά του ΕΕΟΠΥ - Συνελήφθη ο αρχηγός, δικογραφία για ακόμη εννέα
18:54
Λίβανος: Πάνω από 600.000 εκτοπισμένοι επέστρεψαν στις εστίες τους μετά την εκεχειρία
18:45