ΕΛΛΑΔΑ

«Με την πλάτη στον τοίχο» ο Ψινάκης μετά την ανεξαρτητοποίηση στενού του συνεργάτη

«Με την πλάτη στον τοίχο» ο Ψινάκης μετά την ανεξαρτητοποίηση στενού του συνεργάτη
EUROKINISSI/ΓΙΑΝΝΗΣ ΠΑΝΑΓΟΠΟΥΛΟΣ

«Πονοκέφαλος» για τον Ηλία Ψινάκη αποτελεί η απόφαση του άλλοτε στενού του συνεργάτη Σπύρου Λιβαθινού να ανεξαρτητοποιηθεί στο δημοτικό συμβούλιο. Στο εξής ο δήμαρχος Μαραθώνα χρειάζεται τη στήριξη τουλάχιστον ενός συμβούλου της αντιπολίτευσης για να περάσει τα όποια θέματα και αποφάσεις.

Ο Σπύρος Λιβαθινός, ο οποίος είχε εκλεγεί με την παράταξη «Πολίτες» του Ηλία Ψινάκη, ανακοίνωσε την ανεξαρτητοποίησή του αφήνοντας αιχμές κατά της δημοτικής αρχής.

«Δεσμευτήκαμε να δουλέψουμε με όραμα και σχέδιο, με μεθοδικότητα και εργατικότητα υπέρ των δημοτών και των τεσσάρων πόλεων, να είμαστε η Δημοτική Αρχή όλων, χωρίς παραταξιακές παρωπίδες, ιδεοληψίες, αγκυλώσεις και κομματικούς εναγκαλισμούς» ανέφερε και πρόσθεσε:

«Αυτές ήταν οι προεκλογικές μας δεσμεύσεις και για αυτό οι πολίτες του Δήμου Μαραθώνα μας τίμησαν με την ψήφο τους και μας εμπιστεύτηκαν. Σχεδόν τρία χρόνια μετά με λύπη διαπιστώνω ότι οι προεκλογικές μας θέσεις παραμένουν ανεκπλήρωτες και κρίνω ότι δεν έχω καμία ηθική και πολιτική δέσμευση προς την παράταξη. Κάποιες αξίες δεν διαπραγματεύονται και δε θυσιάζονται όπως είναι ο σεβασμός και η ανθρώπινη αξιοπρέπεια».

Η εξέλιξη αυτή σημαίνει πως από τις συνολικά 33 έδρες η παράταξη του δημάρχου διαθέτει πια τις 16, χάνοντας 4 έδρες σε διάστημα 3 ετών.

ΔΗΜΟΦΙΛΗ