Μυτιλήνη: Στους 2.000 ανήλθε ο αριθμός των προσφύγων και των μεταναστών
Στους 2000 ανήλθε ο αριθμός των προσφύγων και των μεταναστών που έφτασαν στη Μυτιλήνη από την 1η Οκτωβρίου μέχρι και σήμερα Παρασκευή 27 Οκτωβρίου.
Σήμερα σε δυο περιστατικά άφιξης, περίπου 140 άτομα θα προστεθούν στα 1804 που έχουν καταγραφεί στο Κέντρο Υποδοχής και Ταυτοποίησης στη Μόρια.
Συνολικά από την 1η Οκτωβρίου μέχρι και σήμερα, στα νησιά του βορείου Αιγαίου επίσημα έχει καταγραφεί η άφιξη 2.995 ατόμων, 1804 στη Μυτιλήνη, 998 στη Χίο και 193 στη Σάμο όπου να σημειωθεί ότι οι αφίξεις το τελευταίο δεκαπενθήμερο είναι μηδενικές.
Την αντίστοιχη περίοδο, από 1ης Οκτωβρίου μέχρι και στις 26 Οκτωβρίου, η τουρκική Ακτοφυλακή ανακοίνωσε ότι παρενέβη σε 49 περιστατικά μέσα στα τουρκικά χωρικά ύδατα και επαναπροώθησε στις ακτές 2.082 άτομα.
Τι προβλέπει η στρατηγική συμφωνία που υπέγραψαν Μητσοτάκης και Μακρόν: «Ελλάδα - Γαλλία άξονας στο χώρο της Μεσογείου»
14:50
Δένδιας για συνάντησή με Γαλλίδα ομόλογό του: Συζητήσαμε τρόπους περαιτέρω σύσφιγξης των άριστων αμυντικών σχέσεων
14:25
Μηνύματα αλληλεγγύης από Μητσοτάκη - Μακρόν: «Μπετόν αρμέ» η ρήτρα αμοιβαίας συνδρομής - Θα είμαστε στο πλευρό σας
14:19
Ουκρανικό drone χτύπησε συγκρότημα κατοικιών στην ρωσική πόλη Γεκατερίνμπουργκ
14:01