ΕΛΛΑΔΑ

Φώφη Γεννηματά για 28η Οκτωβρίου: Οφείλουμε πολλά στη γενιά και τους ήρωες του πολέμου

Φώφη Γεννηματά για 28η Οκτωβρίου: Οφείλουμε πολλά στη γενιά και τους ήρωες του πολέμου
EUROKINISSI/ΣΤΕΛΙΟΣ ΜΙΣΙΝΑΣ

Στην Θεσσαλονίκη βρίσκεται η επικεφαλής της Δημοκρατικής Συμπαράταξης, Φώφη Γεννηματά, για την εορτή της εθνικής επετείου της 28ης Οκτωβρίου. Η κ. Γεννηματά, τόνισε πως οφείλουμε πολλά και τιμούμε τη γενιά και τους ήρωες που πολέμησαν το φασισμό και το ναζισμό ενώ δεν παρέλειψε να επισημάνει πως η παράταξη της είναι μία πατριωτική δύναμη ευθύνης και πρωταγωνιστής στην προσπάθεια κατάρτισης ενός νέου σχεδίου εξόδου της χώρας μας από την κρίση.

Αναλυτικά η δήλωση της κ. Γεννηματά:

«Το έπος του 40 και η Εθνική αντίσταση ήταν κορυφαία στιγμή στη νεότερη ιστορία μας.Οφείλουμε πολλά και τιμούμε τη γενιά και τους ήρωες που πολέμησαν το φασισμό και το ναζισμό, νίκησαν και κερδίσαμε τη δημοκρατία και την ελευθερία.

Οι αγώνες εκείνοι δείχνουν και τις μεγάλες δυνατότητες της Ελλάδας και των Ελλήνων.Σήμερα καλούμαστε να πούμε ένα μεγάλο ΟΧΙ στην παραίτηση και στο συμβιβασμό.Η πατρίδα μας χρειάζεται μια νέα Εθνική Αυτοπεποίθηση και μια νέα Εθνική Στρατηγική για να πορευτεί με ασφάλεια στο μέλλον.

Η κοινωνία μας χρειάζεται ένα νέο σχέδιο που να κινητοποιεί τις δημιουργικές και παραγωγικές της δυνάμεις, θα επενδύει στα παιδιά της για να ξεπεράσουμε την κρίση και να ακολουθήσουμε το δρόμο της προόδου.Αυτή είναι η δική μας ευθύνη και υποχρέωση.

Η δική μας παράταξη όπως πάντα θα είναι μια πατριωτική δύναμη ευθύνης και πρωταγωνιστής σε αυτή την προσπάθεια.»

ΔΗΜΟΦΙΛΗ