ΕΛΛΑΔΑ

Ποινική δίωξη σε βάρος του 29χρονου για τα τρομοδέματα

Ποινική δίωξη σε βάρος του 29χρονου για τα τρομοδέματα
EUROKINISSI

Βαριές κατηγορίες απήγγειλε ο Εισαγγελέας σε βάρος του 29χρονου που συνελήφθη χθες το πρωί για τρομοκρατικές ενέργειες σε βάρος αξιωματούχων στην Ελλάδα και άλλες ευρωπαϊκές χώρες. Σύμφωνα με την ποινική δίωξη που ασκήθηκε σε βάρος του, οι ενέργειες του «είναι δυνατόν να βλάψουν τη χώρα».

Η νέα δικογραφία που σχηματίστηκε για τον 29χρονο περιλαμβάνει έξι κατηγορίες για τις οποίες ο κατηγορούμενος θα απολογηθεί σε τακτικό ανακριτή, καθώς μία από αυτές σχετίζεται με παράβαση του νόμου περί ναρκωτικών, την ερχόμενη εβδομάδα μετά από προθεσμία που ζήτησε.

Η ποινική δίωξη που ασκήθηκε εναντίον του αφορά : Συγκρότηση και ένταξη σε εγκληματική οργάνωση, τρομοκρατικές πράξεις προμήθειας και κατοχής εκρηκτικών υλών με σκοπό τη χρήση τους σε πρόκληση κοινού κινδύνου και τρομοκρατικές πράξεις για παράνομη κατοχή πιστολιών, πυρομαχικών και εκρηκτικών υλών με σκοπό τον παράνομο εφοδιασμό οργανώσεων.

4270366


Πηγή:EUROKINISSI

Σύμφωνα με την δίωξη, οι πράξεις αυτές «τελέστηκαν με τρόπο σε έκταση και υπό τις συνθήκες που είναι δυνατόν να βλάψουν σοβαρά τη χώρα με σκοπό να εκφοβίσουν έναν πληθυσμό και να βλάψουν τις θεμελιώδεις συνταγματικές, πολιτικές και οικονομικές δομές της χώρας».

Επιπλέον η δίωξη αφορά και τις κατηγορίες της πλαστογραφίας με σκοπό την τέλεση τρομοκρατικών πράξεων, διακεκριμένης περίπτωσης κλοπής από κοινού και κατ´επάγγελμα και διακίνησης ναρκωτικών.

4270380


Πηγή:EUROKINISSI

Πιθανότατα μετά την απολογία του 29χρονου στον τακτικό ανακριτή η νέα δικογραφία θα διαβιβαστεί στο Εφετείο ώστε να συσχετιστεί με αυτήν για τα παγιδευμένα με εκρηκτικά δέματα. Υπενθυμίζεται ότι για τα αποκαλούμενα «τρομοδέματα» ο κατηγορούμενος θα απολογηθεί στον Εφέτη Ανακριτή την Τρίτη.

Όπως πρώτο αποκάλυψε το CNN Greece ο 29χρονος συνελήφθη στο σπίτι του στο κέντρο της Αθήνας, ενώ ετοιμαζόταν να φτιάξει και άλλα τρομοπακέτα, ενώ οι Αρχές βρήκαν πλούσιο υλικό, όπλα και εκρηκτικά, που μέσα στο σπίτι του.

Ερευνούν τον 29χρονο για τη βόμβα στην εισαγγελέα Τσατάνη, είχε σχέσεις και με την Πόλα Ρούπα

Όλα δείχνουν ότι ο 29χρόνος αποτελεί έναν σοβαρό «παίκτη» στη τρομοκρατία με σχέσεις τόσο με το μέλος του Επαναστατικού Αγώνα, Πόλα Ρούπα, όσο και με την Κωνσταντίνα Αθανασοπούλου η οποία έχει αποδεχθεί την ένταξη της στην οργάνωση.

Στον Εισαγγελέα μαζί με τον 29χρονο οδηγήθηκε και ακόμη ένας συλληφθείς στο πλαίσιο της έρευνας των Αρχών, για τον οποίο έχει σχηματιστεί ξεχωριστή δικογραφία που δεν αφορά τρομοκρατικές ενέργειες αλλά για πλημμεληματικού βαθμού κατηγορία σχετικά με κατοχή κροτίδων .

ΔΗΜΟΦΙΛΗ

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ