ΕΛΛΑΔΑ

Σήμερα έγινε η τελευταία αεροδιακομιδή για το 2017

Σήμερα έγινε η τελευταία αεροδιακομιδή για το 2017
Φωτογραφία Αρχείου ΑΠΕ- ΜΠΕ/ ΓΡΑΦΕΙΟ ΤΥΠΟΥ ΓΕΕΘΑ/STR

Η τελευταία αεροδιακομιδή για το 2017 σημειώθηκε σήμερα, Κυριακή. Ένας κοριτσάκι 6 ετών μεταφέρθηκε με ελικόπτερο του Πυροσβεστικού Σώματος της Ελλάδας από το Κιλκίς, στο νοσοκομείο Γ. Γεννηματάς στη Θεσσαλονίκη.

Η αεροδιακομιδή έγινε το απόγευμα και σύμφωνα με την διευθύντρια του Εθνικού Κέντρου Άμεσης Βοήθειας Θεσσαλονίκης, Χρυσή Ματσικούδη, το 6χρονο κορίτσι μεταφέρθηκε με κρανιοεγκεφαλικές κακώσεις στο νοσοκομείο, ύστερα από πτώση που είχε κάνοντας πατίνια.

Απαντώντας σε σχετική ερώτηση του ΑΠΕ-ΜΠΕ η κ. Ματσικούδη σημείωσε ότι η αεροδιακομιδή αυτή του 6χρονου κοριτσιού είναι η τελευταία για το τρέχον έτος, αφού σήμερα εξέπνευσε η συμφωνία που είχε γίνει με τα εμπλεκόμενα μέρη και αφορούσε το διάστημα από 1/5/2017 έως το τελευταίο τριήμερο του Οκτωβρίου και μόνο κατά τις ημέρες από Παρασκευή έως Σάββατο.

Μεταξύ άλλων, η ίδια σημείωσε ότι ακόμη κανείς δεν γνωρίζει το τι μέλλει γενέσθαι για το 2018 και εξέφρασε την ελπίδα να συνεχιστεί το πρόγραμμα αεροδιακομιδής, λέγοντας μάλιστα χαρακτηριστικά «εάν δεν μπορούμε να έχουμε το ελικόπτερο κάθε ημέρα και για όλη τη διάρκεια του έτους, τουλάχιστον το 2018 ας ισχύσει η συμφωνία που καταφέραμε για το 2017».

ΔΗΜΟΦΙΛΗ