Προκλητική ανακοίνωση της Άγκυρας: Απαγορεύονται οι στρατιωτικές ασκήσεις στη Ρόδο (pics)
Με αφορμή την διακλαδική άσκηση Ελλάδας-Αιγύπτου «Μέδουσα 5», που πραγματοποιείται στο νοτιοανατολικό Αιγαίο έως τις 4 Νοεμβρίου, το υπουργείο Εξωτερικών της Τουρκίας εξέδωσε ανακοίνωση υποστηρίζοντας πως η Ελλάδα δεν έχει δικαίωμα να πραγματοποιεί στρατιωτικές ασκήσεις στη Ρόδο.
Συγκεκριμένα, το τουρκικό ΥΠΕΞ, επικαλούμενο τη συμφωνία των Παρισίων του 1947, τονίζει πως η θαλάσσια περιοχή γύρω από το ελληνικό νησί έχει οριστεί ως αποστρατικοποιημένη, άρα δεν επιτρέπονται οι στρατιωτικές ασκήσεις.
Στην ίδια ανακοίνωση, η Άγκυρα επισημαίνει πως έχει ήδη προειδοποιήσει την ελληνική πρεσβεία στην Άγκυρα επί του θέματος και υπενθυμίζει την ανάγκη «να αποφεύγονται οι μονομερείς ενέργειες που αυξάνουν την ένταση στο Αιγαίο».
Ολοκληρώνοντας η ανακοίνωση του τουρκικού υπουργείου Εξωτερικών καλεί τους Έλληνες «να αποφεύγουν ενέργειες που παραβιάζουν το διεθνές δίκαιο» και συμβουλεύει τρίτες χώρες να μην λαμβάνουν μέρος στις «ενέργειες της Ελλάδας».

EUROKINISSI/γραφείο τύπου ΥΠΕΘΑ

EUROKINISSI/γραφείο τύπου ΥΠΕΘΑ

EUROKINISSI/γραφείο τύπου ΥΠΕΘΑ

EUROKINISSI/γραφείο τύπου ΥΠΕΘΑ

EUROKINISSI/γραφείο τύπου ΥΠΕΘΑ
Τουρκία: Τα πρώτα πλάνα από τα συντρίμμια του αεροσκάφους που μετέφερε τον αρχηγό στρατού της Λιβύης
22:31
«Το Τρίγωνο του Διαβόλου»: Οργή στον τουρκικό Τύπο για την Σύνοδο Ελλάδας-Κύπρου-Ισραήλ (vid)
22:20
Ζαλγκίρις - Παναθηναϊκός 85-92: Όσμαν και Ναν έφεραν το «χριστουγεννιάτικο διπλό» στο Κάουνας
22:12
Τουρκία: Συνετρίβη αεροσκάφος που μετέφερε τον αρχηγό στρατού Λιβύης - Βρέθηκαν τα συντρίμμια
22:07