ΕΛΛΑΔΑ

Απομακρύνθηκε ο κυβερνήτης της φρεγάτας ΚΑΝΑΡΗΣ

Απομακρύνθηκε ο κυβερνήτης της φρεγάτας ΚΑΝΑΡΗΣ
EUROKINISSI/ ΠΑΝΑΓΟΠΟΥΛΟΣ ΓΙΑΝΝΗΣ

Απομακρύνθηκε ο κυβερνήτης της φρεγάτας «Κανάρης» η οποία προσάραξε τα ξημερώματα της Πέμπτης στη νησίδα Αταλάντη, κοντά στην Ψυττάλεια, στον Σαρωνικό Κόλπο.

Το Ανώτατο Ναυτικό Συμβούλιο συνεδριάζει για την επιλογή νέου κυβερνήτη, ενώ όπως έγινε γνωστό από το ΓΕΝ, θα αντικατασταθεί και ο Διευθυντής Ναυτιλίας-Κατεύθυνσης του πλοίου.

Για το συμβάν έχει διαταχθεί Ένορκη Διοικητική Εξέταση, για τη διακρίβωση των συνθηκών, ενώ επιτροπή εμπειρογνωμόνων ερευνά τα ακριβή αίτια.

Την ίδια ώρα, σειρά συσκέψεων με τους αρχηγούς ΓΕΕΘΑ και ΓΕΝ είχε ο υπουργός Εθνικής Άμυνας Πάνος Καμμένος, όπου συζητήθηκε εκτενώς το θέμα της προσάραξης της φρεγάτας ΚΑΝΑΡΗΣ.

Σύμφωνα με πηγές του ΑΠΕ-ΜΠΕ, θεωρήθηκε αδιανόητο να συμβεί κάτι τέτοιο και μάλιστα στο Σαρωνικό και ως εκ τούτου πρόκειται "να πέσουν κεφάλια".

Υπενθυμίζεται ότι η φρεγάτα ΚΑΝΑΡΗΣ προσάραξε την Πέμπτη σε αβαθή ύδατα στη νησίδα Αταλάντη του Σαρωνικού Κόλπου, νοτιοδυτικά της Ψυττάλειας, επιστρέφοντας από προγραμματισμένη δραστηριότητα στον ναύσταθμο Σαλαμίνας.

ΔΗΜΟΦΙΛΗ