ΕΛΛΑΔΑ

Χρ. Σπίρτζης: Έχουν εκδοθεί 180.000 προσωποποιημένες κάρτες - Στις 15/11 θα είναι όλα έτοιμα

Χρ. Σπίρτζης: Έχουν εκδοθεί 180.000 προσωποποιημένες κάρτες - Στις 15/11 θα είναι όλα έτοιμα
EUROKINISSI/ΣΤΕΛΙΟΣ ΜΙΣΙΝΑΣ

Για το ηλεκτρονικό εισιτήριο και την ταλαιπωρία που προκάλεσε η έκδοσή του σε χιλιάδες πολίτες μίλησε, μεταξύ άλλων, ο υπουργός Μεταφορών και Υποδομών, Χρήστος Σπίρτζης, φιλοξενούμενος στην εκπομπή «Επτά» της ΕΡΤ. 

Όπως τόνισε ο κ. Σπίρτζης, «από τη στιγμή που η Αρχή Προστασίας Προσωπικών Δεδομένων δεν επέτρεψε στον ΟΑΣΑ, με μια ηλεκτρονική αίτηση και τα αντίστοιχα στοιχεία, να αποστέλλει ταχυδρομικά την κάρτα, ο κόσμος θα είχε την ταλαιπωρία που είχε, γιατί θα έπρεπε να υπάρχει η αυτοπρόσωπη παρουσία», προσθέτοντας πως «αν μια Αρχή έχει δύο μέτρα και δύο σταθμά μεταξύ ιδιωτικών Οργανισμών και δημόσιων Οργανισμών τότε υπάρχει θέμα».

Όπως είπε, «μέχρι και αύριο θα μπορούν να εκδίδονται επιτόπου ηλεκτρονικές κάρτες απεριορίστων διαδρομών για το μήνα Νοέμβριο ενώ όσοι προτίμησαν να επιλέξουν την ταχυδρομική οδό έχουν περιθώριο έως τις 15 του μηνός. Από τη Δευτέρα θα εκδίδονται και τα απλά εισιτήρια της μιας διαδρομής στην κανονική και μειωμένη τιμή τους». Ανέφερε, επίσης, ανέφερε ότι η ταλαιπωρία των πολιτών έχει τελειώσει, έχουν εκδοθεί 180.000 προσωποποιημένες κάρτες και στις 15 Νοεμβρίου θα είναι όλα έτοιμα.

«Πιστεύω ότι μέχρι τότε θα έχει προσπαθήσει η Αρχή Προσωπικών Δεδομένων να ξαναδεί το αίτημα των ανθρώπων που θέλουν να τούς ταχυδρομείται η κάρτα και ελπίζω επιτέλους να υπάρξει καλή ενημέρωση στους πολίτες και να μην σπεύδουν όλοι να βγάλουν προσωποποιημένη κάρτα» είπε και εξήγησε ότι προσωποποιημένη κάρτα «πρέπει να βγάλουν μόνο όσοι επιδοτούνται για τη μετακίνησή τους ή που θέλουν να έχουν τη μηνιαία πιο φτηνή κάρτα ή που έχουν μια ειδική μεταχείριση, όπως όσοι δικαιούνται μειωμένο εισιτήριο».

Τέλος, ο κ. Σπίρτζης σημείωσε ότι το μεγάλο πρόβλημα δεν είναι η λαθρεπιβίβαση, αλλά τα κυκλώματα στο χώρο των αστικών συγκοινωνιών. «Η λαθρεπιβίβαση δεν είναι σε τόσο μεγάλο ποσοστό όσο διαφημίζεται. Αυτό που είναι σε μεγάλο ποσοστό είναι τα κυκλώματα και τα πλαστά εισιτήρια» τόνισε χαρακτηριστικά.

ΜΗΝ ΤΑ ΧΑΣΕΤΕ

ΔΗΜΟΦΙΛΗ