ΕΛΛΑΔΑ

Νέα στοιχεία για τη δολοφονία Δ.Ζέμπερη: Κλήση από κλεμμένο κινητό και σημαντικές μαρτυρίες

Νέα στοιχεία για τη δολοφονία Δ.Ζέμπερη: Κλήση από κλεμμένο κινητό και σημαντικές μαρτυρίες
EUROKINISSI// Σωτήρης Δημητρόπουλος

Νέες μαρτυρίες και στοιχεία διαμορφώνουν τον χάρτη των δεδομένων που έχει στη διάθεσή της η ελληνική Αστυνομία, οδηγώντας όλο και πιο κοντά στην εξιχνίαση του στυγερού εγκλήματος με θύμα την άτυχη εφοριακό, Δώρα Ζέμπερη.

Κατά τη διάρκεια της εκπομπής «Φως στο Τούνελ», χθες Παρασκευή, άγνωστος τηλεφώνησε, υποστηρίζοντας πως γνώριζε το δράστη. Όπως αποδείχτηκε στη συνέχεια, το τηλεφώνημα έγινε από κλεμμένο κινητό τηλέφωνο, με τους υπεύθυνους της εκπομπής να ενημερώνουν άμεσα την Αστυνομία.

Άλλο ένα στοιχείο που αποκαλύφθηκε στην εκπομπή και, ουσιαστικά, επιβεβαιώνει τις έως τώρα έρευνες των αρχών, είναι πως το κινητό της Δώρας Ζέμπερη για τελευταία φορά εξέπεμψε σήμα από την περιοχή της Ομόνοιας. Ο άγνωστος που το χρησιμοποίησε δε, φέρεται να το απενεργοποίησε δέκα λεπτά μετά τη δολοφονία της κοπέλας και να το ξανάνοιξε για λίγο φτάνοντας στο κέντρο της Αθήνας. Οι αρχές εικάζουν πως το έκανε για να δείξει πως λειτουργεί, πριν το πουλήσει στη μαύρη αγορά της Ομόνοιας.

Οι αρχές εστιάζουν, ακόμη, και σε μία μαρτυρία, σύμφωνα με την οποία, το απόγευμα της δολοφονίας και προτού αυτή γίνει γνωστή, άγνωστος επικοινώνησε με εταιρεία κινητής τηλεφωνίας, ζητώντας λεπτομέρειες για το πώς μπορεί να εντοπιστεί το στίγμα ενός κινητού τηλεφώνου.

Σημαντικές είναι και οι μαρτυρίες που έδωσαν είτε άνθρωποι που βρίσκονταν στο νεκροταφείο της Ριζούπολης τη συγκεκριμένη στιγμή ή άνθρωποι από το κοντινό περιβάλλον της Δώρας Ζέμπερη.

Σύμφωνα με εργαζόμενο στο κοιμητήριο, ο πρώτος μάρτυρας είδε την άτυχη εφοριακό αιμόφυρτη από κοντινή απόσταση. Όπως είπε στην κάμερα της εκπομπής «αν το θύμα φώναζε αμέσως βοήθεια ίσως να ακουγόταν. Ωστόσο, το θύμα ούρλιαζε και αυτό είναι το οξύμωρο. Στο χώρο του κοιμητηρίου πολλοί άνθρωποι εκφράζουν τον θρήνο τους με αυτόν τον τρόπο και όλοι νομίζουν ότι κάποιος ξεσπά για κάποιον αγαπημένο που έχασε. Δυστυχώς όλα δείχνουν πως η κοπέλα καθυστέρησε να ζητήσει βοήθεια και έδωσε χρόνο στον δράστη να φύγει».

Εν τω μεταξύ, φίλη της Δώρας αποκάλυψε πως μέχρι τον Αύγουστο διατηρούσε σχέση με έναν αστυνομικό: «Ήθελε να κάνει οικογένεια και έκανε σχέδια για τον γάμο της. Τον Αύγουστο όμως χώρισαν και δεν θα έλεγα με τον καλύτερο τρόπο. Η συμπεριφορά του την πόνεσε πολύ και αυτό την έριξε ψυχολογικά».

Όπως τόνισε η κοπέλα, «μια εβδομάδα πριν τη σκοτώσουν, δέχθηκε ένα τηλεφώνημα από εκείνον. Την κάλεσε με απόκρυψη και της μίλησε τόσο άσχημα όσο δεν φαντάζεστε. Αυτό την τσάκισε κυριολεκτικά και δεν μπορούσε να συνέλθει. Της είχε κοστίσει και ο θάνατος του παιδικού της φίλου με τον οποίο ήταν πολύ δεμένοι». Η φίλη της την ενθάρρυνε να ζητήσει βοήθεια από κάποιον ειδικό, κάτι που η άτυχη εφοριακός έκανε.

ΔΗΜΟΦΙΛΗ