ΕΛΛΑΔΑ

Τέλος ο ΕΝΦΙΑ το 2016, προαναγγέλλει ο Αλεξιάδης

Τέλος ο ΕΝΦΙΑ το 2016, προαναγγέλλει ο Αλεξιάδης
Όψη της Αθήνας από ψηλά Eurokinissi/ΣΤΕΛΙΟΣ ΜΙΣΙΝΑΣ

Τέλος ο ΕΝΦΙΑ από το 2016 καθώς η ελληνική κυβέρνηση «δεν έχει καμία υποχρέωση να εφαρμόσει τον ΕΝΦΙΑ το 2016», σύμφωνα με τον αναπληρωτή υπουργό Οικονομικών, Τρύφωνα Αλεξιάδη.

Συγκεκριμένα, ο κ. Αλεξιάδης προανήγγειλε την αντικατάσταση του ΕΝΦΙΑ με ένα δικαιότερο φόρο που θα επιβάλλεται στο σύνολο της περιουσίας και όχι σε κάθε ακίνητο ξεχωριστά.

Σε συνέντευξή του στην κυριακάτικη «Καθημερινή», ο Τρύφων Αλεξιάδης υποστηρίζει ότι ο νέος φόρος θα έχει τα χαρακτηριστικά του παλιού ΦΑΠ με αφορολόγητο όριο τις 50.000. Οι προαναγγελθείσες αλλαγές θα αποτυπωθούν στο νέο φορολογικό νομοσχέδιο που θα κατατεθεί εντός του επόμενου μήνα ενώ οι αλλαγές στα εισοδήματα θα αποφασιστούν στις αρχές του 2016.

Σύμφωνα με τον υπουργό, ο νέος φόρος θα πρέπει να έχει προοδευτική κλίμακα και να μεταφέρει το φορολογικό βάρος στις υψηλές και πολύ υψηλές περιουσίες.

Επιπλέον, ο Τρύφων Αλεξιάδης τάσσεται υπέρ της ενιαίας και προοδευτικής κλίμακας για μισθούς, συντάξεις και ενοίκια ενώ σημειώνει πως μελετώνται προτάσεις για κίνητρα στους πολίτες για χρήση πλαστικού χρήματος.

ΔΗΜΟΦΙΛΗ