ΕΛΛΑΔΑ

Το εισιτήριο μονής διαδρομής στη διάθεση του κοινού από σήμερα

Το εισιτήριο μονής διαδρομής στη διάθεση του κοινού από σήμερα
ΠΑΝΑΓΟΠΟΥΛΟΣ ΓΙΑΝΝΗΣ/EUROKINISSI

Στη διάθεση του επιβατικού κοινού θα είναι από σήμερα το ηλεκτρονικό εισιτήριο της μονής διαδρομής στα μέσα μαζικής μεταφοράς. Το εισιτήρια θα λειτουργούν έως τις 15 Νοεμβρίου παράλληλα με τα χάρτινα εισιτήρια, αλλά και τις κάρτες απεριορίστων διαδρομών.

Σύμφωνα με τα στοιχεία έχουν έως τώρα εκδοθεί 180.000 προσωποποιημένες κάρτες, ενώ στα εκδοτήρια έχουν κατατεθεί 10.000 φάκελοι με τους επιβάτες να περιμένουν την κάρτα τους στο σπίτι τους.

Τόσο το εισιτήριο, όσο και η νέα ηλεκτρονική κάρτα ενεργοποιούνται με την πρώτη τους επικύρωση και όχι όταν φορτίζονται με χρήματα.

Το εισιτήριο πρέπει να επικυρώνεται σε κάθε μέσο μεταφοράς που μπαίνει ο επιβάτης. Σε λεωφορεία, τα τρόλεϊ και το τραμ τα εισιτήρια επικυρώνονται μόνο κατά την επιβίβαση, ενώ σε όλες τις γραμμές του μετρό πρέπει να επικυρωθεί κατά την είσοδο και την έξοδο.

Τα νέα μηχανήματα που έχουν τοποθετηθεί επιτρέπουν την ανέπαφη επικύρωση της κάρτας και του εισιτηρίου. Αν το πολλαπλό εισιτήριο ή η ATH.ENA Card βρεθούν έγκυρες στα μπλε επικυρωτικά ανάβει πράσινο χρώμα. Σε περίπτωση που ανάψει κόκκινο χρώμα σημαίνει πως το κόμιστρο είτε έχει λήξει ή δεν αρκεί για το αντίτιμο της επιθυμητής διαδρομής. Μόνο στην περίπτωση που η κάρτα ή το εισιτήριο «περάσουν» από το μηχάνημα ανοίγουν οι θύρες.

Ηλεκτρονικό εισιτήριο: Θα διατίθεται και για μία διαδρομή με αντίτιμο 1,40 ευρώ

Να σημειωθεί πως μέσα από τα νέα επικυρωτικά μηχανήματα και τις πύλες το επιβατικό κοινό μπορεί να ενημερωθεί για το χρονικό υπόλοιπο που διαθέτει το εισιτήριό του, πόσα ακόμη εισιτήρια έχει στη διάθεσή του από το συνολικό πακέτο, αλλά και πόση είναι η αξία της κάρτας του.

ΔΗΜΟΦΙΛΗ