ΕΛΛΑΔΑ

Στις 6 Δεκεμβρίου θα συνεχιστεί η δίκη για την απόπειρα δολοφονίας του δικηγόρου Γ. Αντωνόπουλου

Στις 6 Δεκεμβρίου θα συνεχιστεί η δίκη για την απόπειρα δολοφονίας του δικηγόρου Γ. Αντωνόπουλου
EUROKINISSI

Για τις 6 Δεκεμβρίου 2017 διεκόπη η δίκη ενώπιον του Μικτού Ορκωτού Δικαστηρίου της Αθήνας, για την απόπειρα δολοφονίας του δικηγόρου Γιώργου Αντωνόπουλου, το Νοέμβριο του 2014, έξω από το σπίτι του, στην Πεντέλη.

Το δικαστήριο απέρριψε το αίτημα της υπεράσπισης του Αριστείδη Φλώρου, ο οποίος φέρεται ως ηθικός αυτουργός της απόπειρας ανθρωποκτονίας σε βάρος του δικηγόρου, που ζητούσε την αναβολή της δίκης, λόγω μη έγκυρης κλήτευσής του.

Την απόρριψη του αιτήματος είχε εισηγηθεί και η εισαγγελέας της έδρας, με το σκεπτικό ότι δεν υπάρχει έγγραφο του κατηγορουμένου στη δικογραφία που να γνωστοποιεί την νέα κατοικία του «που είναι οι φυλακές Κορυδαλλού».

Υπενθυμίζεται ότι ο Αριστείδης Φλώρος εκτίει ποινή κάθειρξης 21 ετών για το σκάνδαλο των εταιρειών παροχής ηλεκτρικού ρεύματος Energa και Hellas Power.

Νωρίτερα σήμερα, το δικαστήριο -με την σύμφωνη γνώμη της εισαγγελέως- διέταξε την μεταγωγή του Αριστείδη Φλώρου στο ακροατήριο, από το Ψυχιατρείο των Φυλακών Κορυδαλλού όπου κρατείται.

Ακολούθησε η αποστολή εγγράφου, με το οποίο ο κατηγορούμενος ενημέρωνε ότι δεν επιθυμεί να μεταχθεί ενώπιον του Μικτού Ορκωτού Δικαστηρίου, όπως μεταδίδει το Αθηναϊκό Πρακτορείο.

«Δεν έχω λάβει κλήση να παραστώ, λόγω της ιατρικής μου κατάστασης δεν μπορώ να παραστώ στο δικαστήριο σας» ανέφερε ο Αριστείδης Φλώρος.

Η μη έλευση του συγκατηγορουμένου τους στο δικαστήριο, προκάλεσε δυσφορία στους δύο Αλβανούς κατηγορούμενους φυσικούς αυτουργούς στην απόπειρα δολοφονίας εναντίον του δικηγόρου Γιώργο Αντωνόπουλου, νομικού εκπροσώπου του ΛΑΓΗΕ (Λειτουργού Αγοράς Ηλεκτρικής Ενέργειας) οι οποίοι υποστηρίζουν ότι κατ΄ εντολή του Αριστείδη Φλώρου και έναντι αμοιβής 100.000 ευρώ είχαν αναλάβει να δολοφονήσουν τον δικηγόρο.

Σύμφωνα με την αστυνομία, πρόκειται για τους δύο Αλβανούς οι οποίοι προσέλαβαν τους δράστες της ανθρωποκτονίας του δικηγόρου Μιχάλη Ζαφειρόπουλου, για να τον εκφοβίσουν προκειμένου να πιέσουν τον πελάτη του, Αριστείδη Φλώρο, να τους δώσει 5.000.000 ευρώ για να αποσύρουν τις καταθέσεις τους εναντίον του.

Απαντώντας σε ερώτηση των δημοσιογράφων κατά τη μεταγωγή τους στο δικαστήριο, αρνήθηκαν οποιαδήποτε σχέση τους με τη δολοφονία Ζαφειρόπουλου, υποστηρίζοντας: «Είμαστε αθώοι για την υπόθεση...αυτού του δικηγόρου».

Το δικαστήριο, λίγο πριν τη σημερινή διακοπή, προχώρησε στον διορισμό συνηγόρων υπεράσπισης των Αλβανών, οι οποίοι δήλωσαν ότι δεν έχουν πληρεξούσιους δικηγόρους. Τέλος, παράσταση πολιτικής αγωγής, τόσο εναντίον των δύο Αλβανών, όσο και εναντίον του Αριστείδη Φλώρου, δήλωσε στο δικαστήριο το θύμα, δια των πληρεξουσίων δικηγόρων του Αλέξανδρου Λυκουρέζου και Θεόδωρου Παναγόπουλου.

ΔΗΜΟΦΙΛΗ