ΕΛΛΑΔΑ

Κατατέθηκε το νομοσχέδιο για την Υγεία - Κινητοποιήσεις από τους γιατρούς

Κατατέθηκε το νομοσχέδιο για την Υγεία - Κινητοποιήσεις από τους γιατρούς
EUROKINISSI/ ΠΑΠΑΔΟΠΟΥΛΟΣ ΒΑΣΙΛΗΣ/ ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΑ ΑΡΧΕΙΟΥ

Κινητοποιήσεις ξεκινούν από την Πέμπτη 9 Νοεμβρίου οι νοσοκομειακοί γιατροί, αντιδρώντας στο νομοσχέδιο του υπουργείου Υγείας που θα ψηφιστεί με τη διαδικασία του επείγοντος μέσα στο επόμενο διάστημα και το οποίο διευθετεί το χρόνο εργασίας τους.

Όπως αναφέρουν σε ανακοίνωσή τους, «το προσχέδιο του κρατικού προϋπολογισμού για το 2018 προβλέπει νέα μείωση κατά 350 εκ. ευρώ για τη χρηματοδότηση των νοσοκομείων. Η υγεία μπαίνει στον κόφτη για να επιτευχθούν τα περιβόητα πρωτογενή πλεονάσματα».

«Την ίδια στιγμή που πετσοκόβονται κονδύλια σε σχολεία, νοσοκομεία, συντάξεις, κοινωνικά επιδόματα, η χώρα μας δίνει το 2% του ΑΕΠ για εξοπλισμούς στην υπηρεσία του ΝΑΤΟ. Οι νέες συμφωνίες δισ. ευρώ με την αμερικανική πολεμική βιομηχανία, με αιχμή την αναβάθμιση του στόλου των F16, θα προστεθούν πάνω στα 3 δις ευρώ που πηγαίνουν κάθε χρόνο σε νατοϊκούς εξοπλισμούς, ασκήσεις και αποστολές. Δε δεχόμαστε να πληρώνουμε τα αεροπλάνα του ΝΑΤΟ με τα δικαιώματα μας και την υγεία του λαού», αναφέρει η ανακοίνωση.

«Οι νοσοκομειακοί γιατροί δεν κάνουμε βήμα πίσω. Απαντάμε αγωνιστικά στα μέτρα που ήδη υλοποιούνται και σε όσα ετοιμάζεται να προσθέσει η κυβέρνηση μέσα από την τρίτη «αξιολόγηση», τον κρατικό προϋπολογισμό για το 2018 και ό,τι άλλο περιλαμβάνει το «πακέτο» της «δίκαιης ανάπτυξης».

Οργανώνουμε τους αγώνες μας. Περνάμε στην αντεπίθεση για την ικανοποίηση των σύγχρονων αναγκών μας.
Καλούμε τους συναδέλφους να δώσουν το αγωνιστικό παρόν στα συλλαλητήρια του ΠΑΜΕ, στις 9 Νοέμβρη, στην Αθήνα και στις άλλες πόλεις», καταλήγει η ανακοίνωση.

ΔΗΜΟΦΙΛΗ