ΕΛΛΑΔΑ

Την «Επαναστατική Αυτοάμυνα» βλέπουν οι Αρχές πίσω από το τρομοκρατικό χτύπημα έξω από το ΠΑΣΟΚ

Την «Επαναστατική Αυτοάμυνα» βλέπουν οι Αρχές πίσω από το τρομοκρατικό χτύπημα έξω από το ΠΑΣΟΚ
EUROKINISSI/ΓΙΩΡΓΟΣ ΚΟΝΤΑΡΙΝΗΣ

Ξεκάθαρο μήνυμα ότι η τρομοκρατία είναι εδώ και ότι υπάρχουν ενεργές οργανώσεις που έχουν την επιχειρησιακή δυνατότητα να φτάσουν μέχρι και τη δολοφονία, έστειλαν χθες τα μέλη της τρομοκρατικής οργάνωσης που πυροβόλησαν τον αστυνομικό σκοπό έξω από τα γραφεία του ΠΑΣΟΚ στη Χαριλάου Τρικούπη. 

Οι αναλυτές της αντιτρομοκρατικής εκτιμούν ότι πίσω από την επίθεση βρίσκεται η οργάνωση «Επαναστατική Αυτοάμυνα» και περιμένουν την τελική απάντηση από τα εγκληματολογικά εργαστήρια για το αν οι κάλυκες που βρέθηκαν ταυτοποιούνται με άλλες επιθέσεις της. Πάντως αν πρόκειται για αυτή την οργάνωση, τότε θα είναι η δεύτερη φορά που μέσα σχεδόν σε ένα χρόνο οι ίδιοι τρομοκράτες προσπαθούν να σκοτώσουν αστυνομικό των ΜΑΤ που βρίσκεται έξω από το ΠΑΣΟΚ.

Μάλιστα οι Αρχές δεν αποκλείουν να επίσπευσαν το χτύπημα τους μετά τη σύλληψη του 29χρονου κατασκευαστή βομβών. Επίσης υπάρχει έντονος προβληματισμός καθώς δυο ημέρες μετά τη σύλληψή του, βρέθηκε διαμέρισμα στα Εξάρχεια το οποίο οι Αρχές δεν απέκλειαν να το ήθελε να για κάποιο αιματηρό χτύπημα σε αυτή την περιοχή.

Πάντως αν πίσω από τη δολοφονική επίθεση βρίσκεται η «Επαναστατική αυτοάμυνα», τότε η οργάνωση αυτή παίρνει ξεκάθαρα τα ηνία στην τρομοκρατία. Τα μέλη της κινούνται με άνεση στα Εξάρχεια και κανένας δεν αποκλείει να έχουν στην περιοχή τη γιάφκα με τα όπλα τους.

Το σίγουρο πάντως είναι ότι οι τρομοκράτες ήθελαν νεκρό με σφαίρα στο κεφάλι τον αστυνομικό σκοπό της διμοιρίας που βρίσκεται έξω από τα γραφεία του ΠΑΣΟΚ στη Χαριλάου Τρικούπη. Ο αστυνομικός σώθηκε από θαύμα την τελευταία στιγμή καθώς είχε αυξημένη την προσοχή του και είδε μπροστά του τον κουκουλοφόρο τρομοκράτη με προτεταμένο το όπλο.

Πρόλαβε την τελευταία στιγμή να πέσει στο έδαφος ενώ φώναζε το ίδιο να κάνουν και όσοι συνάδελφοι του ήταν έξω από την κλούβα των ΜΑΤ. Ο δράστης πυροβόλησε τουλάχιστον τρεις φορές και έτρεξε να εξαφανιστεί.

Οι σφαίρες θα έβρισκαν τον αστυνομικό στο κεφάλι, αφού όπως διαπίστωσαν αργότερα αξιωματικοί της αντιτρομοκρατικής ένας κάλυκας σφηνώθηκε στην κολώνα δίπλα στην οποία στέκονταν ο σκοπός της κλούβας και μάλιστα στο ύψος ενός ανθρώπου που θα στέκονταν όρθιος!

4280330

Πηγή: (EUROKINISSI/ΓΙΩΡΓΟΣ ΚΟΝΤΑΡΙΝΗΣ)

Όλα μέχρι στιγμής δείχνουν ότι μια μηχανή με δυο κουκουλοφόρους και μαύρα ρούχα σταμάτησε στην οδό Μεταξά και αφού κατέβηκε ο συνεπιβάτης από απόσταση 40 μέτρων άρχισε να πυροβολεί. Αμέσως μετά, σύμφωνα με όσα δείχνουν τα μέχρι στιγμής στοιχεία, ανέβηκε πάλι στην μηχανή και μαζί με τον οδηγό εξαφανίστηκαν.

Στην περιοχή επικράτησε πανικός καθώς η ώρα ήταν λίγο πριν της 8 το βράδυ και η κίνηση στην Χαριλάου Τρικούπη ήταν αυξημένη με πολίτες είτε να βρίσκονται μέσα στα αυτοκίνητά τους είτε να περπατούν στα πεζοδρόμια.

Οι κάλυκες που εντοπίστηκαν μεταφέρθηκαν στα εγκληματολογικά εργαστήρια για να διαπιστωθεί από τι όπλο προέρχονται καθώς δεν αποκλείεται να είναι τύπου καλάσνικοφ.

Οι Αρχές Ασφαλείας είχαν πληροφορίες εδώ και καιρό ότι τρομοκράτες θα επιχειρούσαν να χτυπήσουν τους αστυνομικούς σκοπούς και μάλιστα είχαν δώσει σαφείς εντολές για αυξημένα μέτρα αυτοπροστασίας και αυξημένη προσοχή στα σημεία που θα βρίσκονταν.

Ειδικά στην διμοιρία της Χαριλάου Τρικούπη είχαν δοθεί εντολές να μην υπάρχει η παραμικρή χαλάρωση και να υπάρχει αυξημένη επαγρύπνηση.

ΔΗΜΟΦΙΛΗ