Έληξε ο συναγερμός στο Νοσοκομείο Ηρακλείου μετά τον εντοπισμό επικίνδυνου μύκητα
Καθησυχαστικοί, παρά την πρώτη έντονη ανησυχία, εμφανίζονται, πλέον, οι ειδικοί αναφορικά με την ύπαρξη και ανάπτυξη ενός μύκητα στο Πανεπιστημιακό Νοσοκομείο Ηρακλείου, εξαιτίας ενός περιστατικού που νοσηλεύτηκε στη Μονάδα Εντατικής Θεραπείας.
Αρχικά το νοσοκομείο τέθηκε σε πλήρη συναγερμό προκειμένου να αποφευχθεί πιθανή μετάδοση του μικροβίου, ενδεχόμενο που έχει, πλέον, εξαλειφθεί χάρη στην έγκαιρη κινητοποίηση των ειδικών.
Όπως αναφέρει, μιλώντας στο cretapost, ο Καθηγητής Λοιμωξιολογίας της Ιατρικής Σχολής του Πανεπιστημίου Κρήτης Αχιλλέας Γκίκας, οι πολίτες δε θα πρέπει να ανησυχούν καθόλου γι’αυτό τον μύκητα. “Δεν υπάρχει κανένας λόγος ανησυχίας για τη δημόσια υγεία από αυτόν τον μύκητα. Αφορά συγκεκριμένη ομάδα ασθενών με υποκείμενα νοσήματα, που επηρεάζονται από το άκακο αυτό κατά τα άλλα μικρόβιο” επισημαίνει ο ίδιος.
Σύμφωνα με τον κ. Γκίκα, στο νοσοκομείο ισχύουν τα βασικά μέτρα ασφαλείας με μία μόνο επιπλέον επαγρύπνηση για τους ασθενείς εκείνους, που δε διαθέτουν δυνατό ανοσοποιητικό σύστημα.
SPONSORED
Αγωνία για Έρικσεν: Κατέρρευσε στο φιλικό Δανία-Ουκρανία - Το 2021 υπέστη ανακοπή καρδιάς
21:12
Απορρίφθηκε η έφεση του βραβευμένου με Χρυσό Φοίνικα Τζαφάρ Παναχί από το Ιράν
21:02
Δημοσκοπήσεις Marc και Palmos: Από 28,1% έως 30,8% η ΝΔ - Σταθερά δεύτερο κόμμα η ΕΛΑΣ του Τσίπρα
20:50
Δεν βρίσκουν εργαζόμενους για σεζόν - Περισσότερες από 80.000 κενές θέσεις εργασίας
20:39