Ισόβια σε πρώην ταμία του δήμου Γαύδου για υπεξαίρεση-μαμούθ
Σε ισόβια κάθειρξη καταδικάστηκε σήμερα πρώην ταμίας του δήμου Γαύδου ο οποίος κάθισε στο εδώλιο του κατηγορουμένου για την υπεξαίρεση ποσού 530.000 χιλιάδων ευρώ κατά τη χρονική περίοδο από το 2008 έως και το 2011.
Το βαρύ κατηγορητήριο περιλάμβανε υπεξαίρεση, πλαστογραφία μετά χρήσεως και της νομιμοποίηση εσόδων από εγκληματική δραστηριότητα και το τριμελές κακουργιοδικείο Χανίων τον έκρινε ένοχο επιβάλλοντας του την ποινή των ισοβίων καθώς και 14 ετών κάθειρξης.
Το δικαστήριο επέβαλε επίσης στον καταδικασθέντα και χρηματικό πρόστιμο 300.000 χιλιάδων ευρώ.
Εκτός από τον πρώην ταμία, στο εδώλιο κάθισε και ο πρώην δήμαρχος του ακριτικού νησιού, ο οποίος και κρίθηκε αθώος.
Νωρίτερα στην αγόρευση του ο εισαγγελέας της έδρας είχε ζητήσει να κριθεί ένοχος ο πρώην ταμίας και αθώος ο τότε δήμαρχος Γαύδου.
ΤΟ ΣΤΙΓΜΑ ΤΗΣ ΗΜΕΡΑΣ: Ένας ένοπλος στις ΗΠΑ: Η καθημερινότητα της βίας στα «σαλόνια»
07:45
Ενωτικό και… εκλογικό το νέο Πολιτικό Συμβούλιο του ΠΑΣΟΚ - Τα μηνύματα Ανδρουλάκη
07:43
Δίκη Τεμπών: Ολοκληρώνονται σήμερα οι δηλώσεις για την παράσταση προς υποστήριξη της κατηγορίας
07:41
Fuel Pass: Μέχρι την Πέμπτη οι αιτήσεις για όλα τα ΑΦΜ - Ποιοι οι δικαιούχοι, τι πρέπει να προσέξετε
07:35