ΕΛΛΑΔΑ

Υπόθεση Δώρας Ζέμπερη: Βαρύ κατηγορητήριο απαγγέλθηκε στον δράστη της δολοφονίας

Υπόθεση Δώρας Ζέμπερη: Βαρύ κατηγορητήριο απαγγέλθηκε στον δράστη της δολοφονίας
EUROKINISSI / ΣΩΤΗΡΗΣ ΔΗΜΗΤΡΟΠΟΥΛΟΣ

Ο εισαγγελέας άσκησε βαρύτατη ποινική δίωξη στον συλληφθέντα για την άγρια δολοφονία της 32χρονης Δώρας Ζέμπερη, ο οποίος συνελήφθη και ομολόγησε τη δολοφονία.

Η δίωξη αφορά τα κακουργήματα της ανθρωποκτονίας από πρόθεση σε ήρεμη ψυχική κατάσταση και της ληστείας με την επιβαρυντική περίσταση ότι τελέστηκε με ιδιαίτερη σκληρότητα. Επιπλέον απαγγέλθηκε κατηγορία και για παράνομη οπλοφορία και οπλοχρησία.

Η δίωξη ασκήθηκε χωρίς την μεταγωγή του συλληφθέντα αλλά με διαβίβαση στον Εισαγγελέα της δικογραφίας που σχηματίστηκε εναντίον του από την αστυνομία.

Σε βάρος του θα εκδοθεί άμεσα ένταλμα σύλληψης ώστε, πιθανότατα αύριο, Τετάρτη, ο κατηγορούμενος να οδηγηθεί ενώπιον του ανακριτή.

Ο δράστης είναι ένας 52χρονος χρήστης ουσιών, ο οποίος έχει στο παρελθόν συλληφθεί για υποθέσεις ναρκωτικών. Σύμφωνα με όσα είπε ο ίδιος στις Αρχές κατά την ομολογία του, μαχαίρωσε την άτυχη εφοριακό καθώς αυτή αρνήθηκε να του δώσει το κινητό της.

Ο 52χρονος συνελήφθη όταν η Αστυνομία εντόπισε βίντεο από τη στιγμή που επιχείρησε να πουλήσει το κλοπιμαίο κινητό σε μαγαζί μεταχειρισμένων στο κέντρο της Αθήνας. Το υλικό του βίντεο είναι στα χέρια των Αρχών και θα χρησιμοποιηθεί στο κατηγορητήριο της υπόθεσης.

Σύμφωνα με πληροφορίες το DNA του δράστη ταυτοποιήθηκε με γενετικό υλικό σε αποτσίγαρα που εντοπίστηκαν στον τόπο της δολοφονίας.

4259710

EUROKINISSI / ΣΩΤΗΡΗΣ ΔΗΜΗΤΡΟΠΟΥΛΟΣ

Το χρονικό της υπόθεσης

Η νεαρή κοπέλα βρέθηκε άγρια δολοφονημένη το απόγευμα της 18ης Οκτωβρίου στο Β Νεκροταφείο της Αθήνας. Άφησε την τελευταία της πνοή λίγα μέτρα μακριά από το μνήμα παιδικού της φίλου, που είχε φύγει από τη ζωή λίγους μήνες πριν και ήταν ο λόγος της παρουσίας της στο νεκροταφείο.

Φτάνοντας στον τόπο του εγκλήματος, οι αστυνομικοί του ανθρωποκτονιών, διαπίστωσαν ότι υπήρχαν κηλίδες αίματος σε πολύ μεγάλη απόσταση γεγονός που τους έκανε να εκτιμήσουν ότι ο δράστης κυνηγούσε τη γυναίκα, η οποία όμως δεν πρόλαβε να ζητήσει βοήθεια.

Η Δώρα Ζέμπερη βρισκόταν μέσα στο νεκροταφείο όταν δέχτηκε την πρώτη μαχαιριά,ανάμεσα σε δυο μνήματα, που όμως βρίσκονται σε απόσταση από το σημείο που βρέθηκε νεκρή.

Δολοφονία στο Β’ νεκροταφείο: 14 μαχαιριές έφερε το θύμα - Ποια σενάρια ερευνά η αστυνομία

Το όπλο που χρησιμοποιήθηκε στην άγρια δολοφονία, ήταν ένα μαχαίρι με λάμα τουλάχιστον 2 εκατοστών, ενώ το θύμα έφερε μαχαιριές σε πλάτη, στήθος και κοιλιά, με τους αστυνομικούς να εκτιμούν ότι καταδιώχθηκε άγρια από το δολοφόνο πριν την αφήσει αιμόφυρτη.

Από την πρώτη στιγμή οι αστυνομικοί που ανέλαβαν να ερευνήσουν τη δολοφονία της άτυχης κοπέλας, εξέταζαν δύο σενάρια, αυτό της ληστείας και αυτό των «προσωπικών λόγων».

Οι πολλές μαχαιριές που δέχθηκε η κοπέλα, δείχνουν σύμφωνα με τις εκτιμήσεις των αστυνομικών, μίσος και ένταση.

Όμως, το γεγονός ότι αφενός δεν προέκυψε κάποιο ενοχοποιητικό στοιχείο σε βάρος ατόμων του οικογενειακού ή φιλικού της περιβάλλοντος σε συνδυασμό με το ότι οι αστυνομικοί δεν κατάφεραν να εντοπίσουν την τσάντα, το κινητό ή κάποιο άλλο από τα προσωπικά αντικείμενα της άτυχης κοπέλας, αν και «χτένισαν» όλη την περιοχή, ενίσχυσε το σενάριο της ληστείας, καθώς εκτίμησαν πως ο δολοφόνος ενδεχομένως να είχε πάρει μαζί του τη τσάντα και το κινητό της.

ΔΗΜΟΦΙΛΗ