ΕΛΛΑΔΑ

Υπόθεση Δώρας Ζέμπερη: Για 20 ευρώ σκότωσε τη Δώρα ο δράστης

Υπόθεση Δώρας Ζέμπερη: Για 20 ευρώ σκότωσε τη Δώρα ο δράστης
eurokinissi/ ΔΗΜΗΤΡΟΠΟΥΛΟΣ ΣΩΤΗΡΗΣ

Ανατριχίλα προκαλεί το γεγονός ότι ο 52χρονος σκότωσε τη Δώρα Ζέμπερη για 20 ευρώ. Τόσο πούλησε το κινητό της στο κέντρο της Αθήνας. Σύμφωνα με την έρευνα των αρχών, της άρπαξε το κινητό, το οποίο πούλησε λίγο αργότερα.

Παράλληλα ανοίγει μεγάλη έρευνα η αστυνομία για το ενδεχόμενο ο δράστης να έχει κάνει και άλλες επιθέσεις σε νεκροταφεία.

Παραδειγματική τιμωρία ζητά ο πατέρας

Την παραδειγματική τιμωρία του δολοφόνου της κόρης του ζήτησε ο πατέρας της Δώρας Ζέμπερη, λέγοντας πως έχει εμπιστοσύνη στην ελληνική δικαιοσύνη.

«Θέλω να τιμωρηθεί παραδειγματικά ο δράστης. Έχω εμπιστοσύνη στην ελληνική δικαιοσύνη», δήλωσε ο πατέρας της 32χρονης εφοριακού, η οποία δολοφονήθηκε με 14 μαχαιριές στο Β Νεκροταφείο.

Μιλώντας στο κεντρικό δελτίο του Ant1, ο πατέρας ευχαρίστησε την ελληνική αστυνομία και τους δημοσιογράφους, «εξαιρουμένων μερικών που με κατηγόρησαν», όπως είπε.

Όσον αφορά τον άντρα που πήρε ως πελάτη στο ταξί του, μετά τη δολοφονία της κόρης του, τον οποίο θεώρησε ότι μπορεί να ήταν ο δολοφόνος, ο κ. Ζέμπερης είπε: «Εμένα σταμάτησε ο χρόνος όταν άκουσα για την δολοφονία και μπέρδεψα την ώρα. Ο άντρας που πήρα εγώ ήταν 30-35 ετών», ενώ όπως είπε δεν έχει δει τον δράστη

Όπως είπε τέλος ο πατέρας αισθάνεται πολύ πικρία (για τις κατηγορίες που άκουσε) και θα απαντήσει μέσω του δικηγόρου του «Είχα που είχα τον πόνο μου, αυτό με ισοπέδωσε τελείως. Ο δικηγόρος μου θα απαντήσει».

Ο δικηγόρος του πατέρα της Δώρας, Απόστολος Λύτρας, μιλώντας επίσης στο δελτίο, επιβεβαίωσε ότι ο δράστης σκότωσε τη Δώρα για 20 ευρώ. «Ο δράστης ομολόγησε ότι η τσάντα της άτυχης Δώρας περιείχε μόλις 5 ευρώ και το κινητό της το πούλησε αντί 20 ευρώ», ανέφερε χαρακτηριστικά.

Ο ίδιος υποστήριξε ότι στη διαλεύκανση της υπόθεσης συνέβαλαν και τα άπειρα μηνύματα που είχε δεχθεί στο κινητό του τηλέφωνο από τη μέρα της δολοφονίας μέχρι και σήμερα, τα οποία και διαβίβασε στις αρχές.

Τέλος, στηλίτευσε τα δημοσιεύματα που στοχοποιούσαν τον πατέρα της Δώ​ρας ως δολοφόνο.

4259710 copy

Πηγή: Eurokinissi

Πώς έφτασε στα ίχνη του η αστυνομία

Όπως έγινε γνωστό, το κίνητρο του δράστη που σκότωσε την εφοριακό ήταν η ληστεία, αφού ο 52χρονος τοξικομανής ήθελε να αρπάξει την τσάντα της. Ωστόσο, αυτό που τον «πρόδωσε» ήταν το κινητό τηλέφωνο της Δώρας, το οποίο είχε παραμείνει ανοιχτό και συνέχισε να εκπέμπει. Το τελευταίο σήμα του κινητού εξέπεμψε από την οδό Μενάνδρου.

Οι αστυνομικοί που έσπευσαν στην Ομόνοια, έχοντας ως δεδομένο ότι το κίνητρο του δράστη ήταν η ληστεία, εκτίμησαν ότι το πρώτο πράγμα που θα έκανε, θα ήταν να πουλήσει το κινητό τηλέφωνο σε κάποιο από τα καταστήματα της Ομόνοιας.

Έκαναν έρευνα σε όλα τα καταστήματα και πράγματι από κάμερα ασφαλείας, κατάφεραν να εντοπίσουν τον δράστη, αφού το πρόσωπο του δράστη είχε καταγραφεί και από κάμερες επιχειρήσεων που βρίσκονται απέναντι από το κοιμητήριο.

Παρότι ο δράστης δεν είχε μόνιμη κατοικία, οι αστυνομικοί κατάφεραν να φτάσουν στα ίχνη του και να τον συλλάβουν το πρωί της Τρίτης.

Βαρύ κατηγορητήριο

Ο εισαγγελέας άσκησε βαρύτατη ποινική δίωξη στον 52χρονο συλληφθέντα. Η δίωξη αφορά τα κακουργήματα της ανθρωποκτονίας από πρόθεση σε ήρεμη ψυχική κατάσταση και της ληστείας με την επιβαρυντική περίσταση ότι τελέστηκε με ιδιαίτερη σκληρότητα. Επιπλέον απαγγέλθηκε κατηγορία και για παράνομη οπλοφορία και οπλοχρησία.

Η δίωξη ασκήθηκε χωρίς την μεταγωγή του συλληφθέντα αλλά με διαβίβαση στον Εισαγγελέα της δικογραφίας που σχηματίστηκε εναντίον του από την αστυνομία.

Σε βάρος του θα εκδοθεί άμεσα ένταλμα σύλληψηςώστε, πιθανότατα αύριο, Τετάρτη, ο κατηγορούμενος να οδηγηθεί ενώπιον του ανακριτή.

Ο δράστης είναι ένας 52χρονος χρήστης ουσιών, ο οποίος έχει στο παρελθόν συλληφθεί για υποθέσεις ναρκωτικών. Σύμφωνα με όσα είπε ο ίδιος στις Αρχές κατά την ομολογία του, μαχαίρωσε την άτυχη εφοριακό καθώς αυτή αρνήθηκε να του δώσει το κινητό της.

Σύμφωνα με πληροφορίες το DNA του δράστη ταυτοποιήθηκε με γενετικό υλικό σε αποτσίγαρα που εντοπίστηκαν στον τόπο της δολοφονίας.

4259603

Πηγή: Eurokinissi

Το χρονικό της υπόθεσης

Η νεαρή κοπέλα βρέθηκε άγρια δολοφονημένη το απόγευμα της 18ης Οκτωβρίου στο Β Νεκροταφείο της Αθήνας. Άφησε την τελευταία της πνοή λίγα μέτρα μακριά από το μνήμα παιδικού της φίλου, που είχε φύγει από τη ζωή λίγους μήνες πριν και ήταν ο λόγος της παρουσίας της στο νεκροταφείο.

Φτάνοντας στον τόπο του εγκλήματος, οι αστυνομικοί του ανθρωποκτονιών, διαπίστωσαν ότι υπήρχαν κηλίδες αίματος σε πολύ μεγάλη απόσταση γεγονός που τους έκανε να εκτιμήσουν ότι ο δράστης κυνηγούσε τη γυναίκα, η οποία όμως δεν πρόλαβε να ζητήσει βοήθεια.

Η Δώρα Ζέμπερη βρισκόταν μέσα στο νεκροταφείο όταν δέχτηκε την πρώτη μαχαιριά,ανάμεσα σε δυο μνήματα, που όμως βρίσκονται σε απόσταση από το σημείο που βρέθηκε νεκρή.

Δολοφονία στο Β’ νεκροταφείο: 14 μαχαιριές έφερε το θύμα - Ποια σενάρια ερευνά η αστυνομία

Το όπλο που χρησιμοποιήθηκε στην άγρια δολοφονία, ήταν ένα μαχαίρι με λάμα τουλάχιστον 2 εκατοστών, ενώ το θύμα έφερε μαχαιριές σε πλάτη, στήθος και κοιλιά, με τους αστυνομικούς να εκτιμούν ότι καταδιώχθηκε άγρια από το δολοφόνο πριν την αφήσει αιμόφυρτη.

Από την πρώτη στιγμή οι αστυνομικοί που ανέλαβαν να ερευνήσουν τη δολοφονία της άτυχης κοπέλας, εξέταζαν δύο σενάρια, αυτό της ληστείας και αυτό των «προσωπικών λόγων».

Οι πολλές μαχαιριές που δέχθηκε η κοπέλα, δείχνουν σύμφωνα με τις εκτιμήσεις των αστυνομικών, μίσος και ένταση.

Όμως, το γεγονός ότι αφενός δεν προέκυψε κάποιο ενοχοποιητικό στοιχείο σε βάρος ατόμων του οικογενειακού ή φιλικού της περιβάλλοντος σε συνδυασμό με το ότι οι αστυνομικοί δεν κατάφεραν να εντοπίσουν την τσάντα, το κινητό ή κάποιο άλλο από τα προσωπικά αντικείμενα της άτυχης κοπέλας, αν και «χτένισαν» όλη την περιοχή, ενίσχυσε το σενάριο της ληστείας, καθώς εκτίμησαν πως ο δολοφόνος ενδεχομένως να είχε πάρει μαζί του τη τσάντα και το κινητό της.

ΔΗΜΟΦΙΛΗ