ΕΛΛΑΔΑ

«Κλείδωσαν» τα καθαρά ποσά των αναδρομικών συντάξεων

«Κλείδωσαν» τα καθαρά ποσά των αναδρομικών συντάξεων
EUROKINISSI

Το αργότερο μέχρι την Παρασκευή 10 Νοεμβρίου θα «περαστούν» στην ΗΔΙΚΑ όλα τα ποσά από την αναδρομική επιστροφή των λάθος κρατήσεων στην εισφορά ασθενείας.

Σύμφωνα με πληροφορίες της εφημερίδας «Ελεύθερος Τύπος» «κλείδωσαν» τα αναδρομικά ποσά για όσους συνταξιούχους δικαιούνται από τα Ταμεία του ιδιωτικού τομέα καθώς και της Τράπεζας της Ελλάδας τα οποία αφορούν συνολικά 1.3 εκ. συνταξιούχους με κύρια σύνταξη ή και με άθροισμα συντάξεων (κύρια, επικουρική ή μέρισμα) πάνω από 1.000 ευρώ.

Τα ποσά των επιστροφών, που δημοσιεύει ο «Ελεύθερος Τύπος» σε ειδικά επεξεργασμένο πίνακα με τις πληρωμές που ετοιμάζονται, περιλαμβάνουν την εισφορά ασθενείας που επιβαλλόταν στην αρχική – μικτή σύνταξη πριν από την αφαίρεση των περικοπών του Μνημονίου και την εισφορά που θα έπρεπε να υπολογιστεί στη σύνταξη μετά τις μειώσεις.

Τα τελικά ποσά που έχουν λαμβάνειν οι συνταξιούχοι θα είναι μειωμένα κατά 20% λόγω φόρου.

Για παράδειγμα:

Συνταξιούχος Δημοσίου που έχει λαμβάνειν αναδρομικά 246 ευρώ θα πάρει 197 ευρώ, μετά την παρακράτηση φόρου 20%.

Συνταξιούχος Δημοσίου που έχει λαμβάνειν αναδρομικά 480 ευρώ θα πάρει 384 ευρώ μετά την παρακράτηση φόρου 20%.

Συνταξιούχος Δημοσίου που έχει λαμβάνειν αναδρομικά 735 ευρώ θα πάρει 588 ευρώ μετά την παρακράτηση φόρου 20%.

Συνταξιούχος Δημοσίου (δικαστικός ή αρχηγός Ενόπλων Δυνάμεων) που έχει λαμβάνειν αναδρομικά 2.463 ευρώ θα πάρει 1.970 ευρώ μετά την παρακράτηση φόρου 20%.

Για τους συνταξιούχους των Ταμείων του ιδιωτικού τομέα τα αναδρομικά είναι για περισσότερους μήνες και έτσι τα ποσά που έχουν λαμβάνειν είναι μεγαλύτερα.

Δείτε αναλυτικά παραδείγματα εδώ

ΔΗΜΟΦΙΛΗ